Cirkus u netsima

Šokantna vijest iz NBA-a; jedan od najboljih igrača lige želi u mirovinu, a zbog svega je dao ultimatum klubu!

07.11.2022 u 10:15

Bionic
Reading

Kyrie Irving, jedna od najvećih zvijezda u NBA ligi, razmišlja o naglom odlasku u mirovinu

Vijest je to koja je poprilično odjeknula u SAD-u i cijelom svijetu jer 30-godišnji Kyrie Irving - prvi izbor NBA drafta 2011. godine- slovi kao jedan od najboljih playmakera lige kojeg je donedavno u svojim redovima željelo vidjeti svih 30 klubova u najjačoj ligi na svijetu. Uostalom, kada su Cleveland Cavaliersi 2016. postali NBA prvacima Irving je uz LeBrona Jamesa odigrao ključnu ulogu u tom povijesnom uspjehu.

Kako pišu američki mediji do ovog naglog preokreta došlo je nekoliko dana nakon što su Brooklyn Netsi suspendirali Irvinga na pet utakmica zbog toga što je putem društvenih mreža promovirao film antisemitskog sadržaja, a ubrzo nakon toga najavili su da ga žele razmijeniti u drugi klub.

No, doznaje se kako je Irving – koji ove godine ima plaću od čak 36,9 milijuna dolara - odlučio otići u penziju ako ga Netsi zamjene što čelnike kluba dovodi u težak položaj jer u tom slučaju zainteresiranih klubova teško da će biti. Dakle, dao je pravi ultimatum klubu nakon kojeg više ništa neće biti isto.

Poznato je kako je Irving ljetos odbio potpisati produljenje ugovora za Netse te kako u ljeto 2023. postaje slobodan igrač te je logično da zbog situacije na relaciji igrač-menadžment zamjena u drugi klub izgleda kao realna opcija. A ako se to ne gogodi u ljeto je ionako slobodan igrač…

No, čelnici kluba nisu računali kako bi Irving mogao otići toliko daleko i najaviti odlazak u mirovinu te prestane s aktivnim igranjem košarke ako se 'trade' dogodi.

Tu odluku su Irvingovi menadžeri i službeno priopćili čelnicima Netsa što samo po sebi govori kako je od cijelog ovog slučaja nastao totalni cirkus.