Čudesni Slovenac

Luka Dončić ostvario rekord u koševima kakav u NBA-u nije viđen 60 godina, od Wilta Chamberlaina: Kao da sanjam...

03.11.2022 u 10:31

Bionic
Reading

Slovenac Luka Dončić u briljantnoj formi ušao je u novu NBA sezonu, a usput ruši i rekorde kakvi nisu viđeni 60 godina. Ukratko, Dončić je pomakao granice…

Tako je 23-godišnji Luka Dončić u pobjedi Dallas Mavsa protiv Utah Jazza 103:100 ubacio 33 koša (uz to je upisao 11 asistencija!) te je tako izjednačio rekord velikog Wilta Chamberlaina iz daleke 1962. godine. Naime, Dončić je postao tek treći igrač u povijesti NBA lige koji je u uvodnih sedam utakmica sezone postigao 30 ili više koševa. Tako nešto nisu uspjeli ni velikani kao što su Michael Jordan, LeBron James, Kobe Bryant, Allen Iverson, Kareem Abdul-Jabbar i mnogi drugi.

'Na znam što bih rekao… Uvijek se trudim pobijediti, a onaj tko postiže koševe mora pobijediti. Mislim da sam ovog puta odigrao jednu od svojih boljih partija, nisam se toliko forsirao. Dijelio sam lopte, proigravao suigrače', kazao je Dončić nakon utakmice.

Kada su ga upitali što misli o rekordu koji se u NBA-u čekao 60 godina, rekao je skromno:

'Stalno sam slušao o Wiltu Chamberlainu i on je stalno prisutan među nama. Uvijek sam želio igrati u NBA-u i sve mi je ovo kao da sanjam. Ne mogu biti sretniji jer se bavim košarkom, poslom koji najviše volim', dodao je vidno uzbuđeni Dončić koji je trenutačno na prosjeku od 36,1 koša (1. strijelac lige!), 8,9 skokova i devet asistencija, zbog čega ga mnogi vide kao novog MVP-a (najkorisniji igrač lige).