SLUŽBENO - RUŽAN KRAJ

Šokantna odluka EHF-a! Dvostruki prvak Europe izbačen iz rukometne Lige prvaka, a evo kakve to veze ima sa RK PPD Zagrebom

22.06.2022 u 19:19

Bionic
Reading

Izvršni odbor Europske rukometne federacije(EHF) na današnjem sastanku potvrdio je da Vardar 1961 ne ispunjava kriterije za igranje u Ligi prvaka sljedeće sezone, a razlog su neisplaćene obveze makedonskog kluba

Odluka Izvršnog odbora EHF-a uslijedila je nakon gotovo dvogodišnjeg razdoblja u kojem je EHF pokušavao riješiti pitanje neplaćanja ugovorenih igrača od strane kluba i time nastojao zadržati klub iz Skoplja na najvišoj razini.

S obzirom da je HC Vardar 1961 odlučio aktivno iznijeti svoje viđenje medijima, Europska rukometna federacija odlučila se javno oglasiti. Ovaj odgovor je u isto vrijeme izravno priopćen klubu.

'Europski sustav natjecanja na klupskoj razini ima vrlo osjetljivu strukturu i uvelike ovisi o integritetu klubova sudionika. Ovo dobro mora biti zaštićeno, a iznimno pozitivan razvoj u posljednjih nekoliko godina pokazao je uspjeh napora koje zajednički poduzimaju EHF i klubovi.

Kako bi se riješio problem s HC Vardar 1961, obavljene su mnoge pismene razmjene, pa čak i osobni razgovori, te jasni rasporedi utvrđeni od strane EHF-a. Nažalost, predstavnici kluba nisu uspjeli ispoštovati ove datume i krenuli su u strategiju odgađanja ili čak neodazivanja. Plaćanja su izvršena samo djelomično, a bilo je nekoliko pokušaja da se termini odgode u sljedeću sezonu.

Izvršni odbor na sjednici prošlog petka stoga je jednoglasno zaključio da HC Vardar 1961 niti je ispunio dogovorene dogovore niti je u dogledno vrijeme završio platni krug, te stoga ne ispunjava kriterije za prijem u europsko natjecanje za sezonu 2022. /2023.', dio je priopćenja.

I dok Vardara neće biti u Ligi prvaka, mjesto koje će se osloboditi pripalo bi PPD Zagrebu, jer je Hrvatska na ljestvici država na desetom mjestu, prva ispod crte.

Inače, Vardar je proteklih godina bio redoviti sudionik elitnog natjecanja, a u dva navrata je osvojio Ligu prvaka - 2017. i 2019. godine.