raspad 'žuto-crnih'

Šokantna odluka čelnika dortmundske Borussije; otpustili su trenera za kojeg su platili odštetu od čak pet milijuna eura

20.05.2022 u 14:05

Bionic
Reading

Marco Rose (45) više nije trener Borussije Dortmund! Odlučili su tako klupski čelnici nakon višesatnog sastanka na kojem je zaključeno da Rose jednostavno nije ispunio zacrtane ciljeve

'Ovo nije lak dan za bilo koga od nas, jer međusobno poštovanje ostaje ogromno. Nakon sezone koja je bila nezadovoljavajuća iz raznih razloga, moramo priznati da nismo iskoristili većinu naših prilika u natjecanjima u kojima smo nastupili', kazao je prvi čovjek 'žuto-crnih' Hans-Joachim Watzke pojašnjavajući zašto je trener Marco Rose (45) dobio otkaz nakon samo jedne sezone na klupi Borussije.

Podsjetimo, Rose je u Dortmund stigao prošlog ljeta iz Borussije M'gladbach, a klub iz Dortmunda je za njega platio čak pet milijuna eura odštete. Prije toga je Rose vodio Red Bull Salzburg te i dalje slovi za jednog od najnadarenijih trenera mlađe generacije.

Ove je sezone Borussiju vodio na 47 utakmica u svim natjecanjima, ostvario je 27 pobjeda, 16 poraza i četiri remija, a 'žuto-crni' su završili kao drugoplasirana momčad Bundeslige.

No, problem je u činjenici da ih je iz Kupa u osmini finala izbacio drugoligaš St. Pauli, dok su u Ligi prvaka ispali već u grupnoj fazi, a potom i u šesnaestini finala Europske lige od kasnijeg finalista Glasgow Rangersa.

'Bez obzira na tešku sezonu s brojnim problemima, bio sam uvjeren da smo na dobrom putu. No, nakon razgovora s čelnicima kluba sam stekao utisak da više nema stopostotnog povjerenja u moju viziju. Na kraju smo se dogovorili da raskinemo suradnju', kazao je Marco Rose na rastanku.