ima važnijeg posla

Šok za Acu Petrovića; Mario Hezonja odbija reprezentaciju i ne želi na Eurobasket!

30.03.2017 u 18:40

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija od 31. kolovoza do 17. rujna igrat će na Eurobasketu, a kako se sada čini, u momčadi neće biti beka Orlando Magica Marija Hezonje

Hrvatska košarka doživjela je težak udarac. Mario Hezonja (22) odlučio je kako neće igrati na Eurobasketu koji je na rasporedu u rujnu ove godine! Bek momčadi Orlando Magic svoju odluku objavio je u razgovoru za turski portal Trend Basket.

'Mislim da se neću pridružiti hrvatskoj reprezentaciji koja će igrati Eurobasket', kazao je Mario Hezonja i pojasnio svoju odluku:

'Imat ću dugo ljeto s Orlandom, treninzi, pripreme za novu sezonu i sve ostalo. No ne želim sada razgovarati o tome, jednostavno ne vjerujem da ću igrati za Hrvatsku.'

Autor: Youtube

Hezonja se pokušava izboriti za veću minutažu u momčadi Orlanda, ove je sezone na prosjeku od 14 minuta u igri, a za to vrijeme zabija 4,6 koševa uz 2,2 skoka i asistenciju u prosjeku.

'Moram raditi na konstantnosti u svojoj igri, prije svega u napadu. Imam cijelo ljeto i pokušat ću za to vrijeme kompletirati svoju igru', zaključio je Hezonja i na kraju se osvrnuo i na igre Darija Šarića koji konkurira za rookieja godine u NBA-u:

'Drago mi je zbog njega. Na samom početku nije baš izgledao dobro, ali brzo se snašao, uhvatio ritam i izborio mjesto u momčadi Sixersa. Sretan sam zbog njega, drago mi je da sjajno napreduje.'

Autor: Youtube

Treba ipak pričekati, možda se Hezonja do kraja sezone i predomisli. Prije nekoliko tjedana u SAD-u ga je posjetio i hrvatski izbornik Aco Petrović koji tada nije stekao dojam da Hezonja ne želi u akciju Eurobasket s reprezentacijom. Posebice jer je imao zapaženu ulogu u ekipi koja je sjajno odigrala olimpijski turnir u Rio de Janeiru prošloga ljeta.