sve zbog - politike

Šok u Španjolskoj! FIFA im prijeti izbacivanjem sa Svjetskog prvenstva

15.12.2017 u 19:01

Bionic
Reading

Politika se umiješala u izbor predsjednika Španjolskog nogometnog saveza, pa je FIFA poslala oštro pismo i zaprijetila da bi mogla izbaciti 'furiju' s Mundijala 2018. u Rusiji ako se politika nastavi miješati u nogomet...

Privremeno španjolski nogomet vodi Juan Luis Larrea, a on je pod stalnim političkim pritiskom, objavio je dnevnik El Pais. Zato je FIFA upozorila Španjolski nogometni savez (RFEF) da neće biti nimalo blaga ako se stvari ne riješe...

Bivši predsjednik Angel Maria Villar je morao odstupiti s funkcije zbog optužbi za korupciju. Baš je on Fifi poslao žalbu u kojoj stoji da se španjolska Vlada miješa u rad Saveza i izbor novog vodstva nakon čega su, prema navodima španjolskih medija, iz krovne svjetske nogometne udruge zaprijetili Španjolskoj izbacivanjem sa SP-a!

Kako bi što prije smirili situaciju, čelnici Saveza zatražili su hitan sastanak s predstavnicima Fife koji bi se trebao održati odmah početkom siječnja 2018. godine.

'Sastanak će biti informativan, a nikako kazneni', kazao je Juan Luis Larrea za AS i dodao:

'Nitko neće izbaciti Španjolsku sa SP-a! To je nemoguće, nema govora o tome.'

No, situacija nije nimalo bezazlena, Fifa ima nultu toleranciju prema politici u sportu, posebice kod uplitanja u rad Saveza. Jasno je to i Larrei, ali ima on i drugo objašnjenje.

  • +6
Španjolska - Italija, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Reuters / Autor: SERGIO PEREZ

'Što ti ljudi žele? Da Španjolska bude izbačena s turnira?! Zašto? Kako bi Italija mogla 'uskočiti'? Savez funkcionira normalno, reprezentacija je na terenu izborila plasman na SP i FIFA će se s time morati pomiriti', zaključio je Larrea.

Pitanje o mogućem izbacivanju Španjolske postavljeno je i kapetanu reprezentacije Sergiju Ramosu na konferenciji za medije u Abu Dabiju. Ondje Real Madrid u subotu igra finale klupskog Svjetskog prvenstva protiv brazilskog Gremija.

'Ne vjerujem da bi Španjolska u uredima mogla izgubiti ono što nas je toliko koštalo postići na travnjaku. Ne vjerujem da postoji išta što bi nas moglo spriječiti da osvojiomo Svjetsko prvenstvo', izjavio je Ramos.

Španjolska je 2010. osvojila Svjetsko prvenstvo te je jedan od favorita za osvajanje prvenstva koje u lipnju počinje u Rusiji.