božićna rasprodaja

Real prodaje jednu od svojih zvijezda! Plati 90 milijuna eura i nosi ga...

12.12.2017 u 14:02

Bionic
Reading

Predsjednik Real Madrida odlučio je malo 'počistiti' svlačionicu 'kraljeva'. Prva zvijezda koja se i službeno našla na transfer listi je Gareth Bale, a u klubu računaju kako će na njemu izgubiti najmanje 10 milijuna eura...

Gareth Bale (28) na kraju ljeta 2013. godine stigao je iz Tottenhama u Real za 100 milijuna eura. Bio je to tada najveći transfer u nogometnoj povijesti, a u Madridu su od velškog reprezentativca očekivali da u najkraćem mogućem roku vrati sva ta milijunska ulaganja.

Pet sezona kasnije Bale je za Real odigrao ukupno 160 utakmica u svim natjecanjima i zabio 70 golova, još barem upola toliko je i namjestio. Nije loše, posebno ako se zna da je sudjelovao u osvajanju tri Lige prvaka i španjolskog prvenstva, Kupa kralja... No, posljednje dvije godine zaredale su ozljede, pa je Velšanin ove sezone odigrao samo 10 utakmica, a njegova je plaća postala popriličan teret za bogati Real.

Čelnici 'kraljeva' jedva su dočekali prve upite za Balea, za sada su najzainteresiraniji Manchester United i njegova bivša momčad Tottenham. A predsjednik Reala Florentino Perez u dogovoru sa Zinedineom Zidaneom spreman ga je prodati već u zimskom prijelaznom roku kako bi u miru mogli slagati budžet za sljedeće ljeto i novu veliku kupovinu.

  • +3
Gareth Bale Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zato je i službeno objavljeno kako su 'kraljevi' spremni Balea pustiti za odštetu od 90 milijuna eura! Ostatak troškova - ugovor, plaća, premije - na teren je nove momčadi. I 'spursi' i 'crveni vragovi' imaju traženi novac i žele ga... Sad je izbor samo na Garethu Baleu, hoće li se vratiti u momčad u kojoj je (zajedno s našim Lukom Modrićem) igrački stasao ili će se odlučiti za izazov i krenuti put Old Trafforda gdje momčad Uniteda vodi Jose Mourinho koji je njegov veliki obožavatelj i za njega 'čuva' mjesto u momčadi.