previjao se od bolova

Šok na treningu reprezentacije; nesmotreni start mogao ga je stajati puta na SP

02.06.2018 u 11:50

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je za Liverpool gdje u nedjelju (16 sati) na Anfieldu igra pripremnu utakmicu s Brazilom. No, na posljednjem treningu uoči puta zamalo da nismo ostali bez jednog od naših najboljih igrača...

Svaki je trening u Rovinju 'kvalifikacijski', nema popuštanja ni kod onih koji su sigurni na popisu Zlatka Dalića. Ide se maksimalno, ne štedi se, kako sebe tako ni suigrače...

No, takav je pristup u petak navečer zamalo Ivana Rakitića stajao odlaska na Svjetsko prvenstvo! Naime, u jednom je trenutku, u borbi za loptu, netko Rakitića malo oštrije nagazio. Veznjak Barcelone pao je na travnjak, počeo se previjati od bolova. Nije to bio nimalo bezazleni start na njegovu desnu nogu, bez obzira na to što je trening, ide se svom snagom, do kraja.

Svi u stručnom stožeru ostali su u šoku. I izbornik Dalić odjednom je problijedio... U tom trenutku tisuće pitanja prolaze glavom uz tek jednu želju - samo da mu nije ništa.

  • +15
Prvi trening hrvatske reprezentacije pred navijačima u Rovinju Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Do Rakete je odmah otrčao liječnik reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević, skinuo mu je kopačku i čarapu kako bi provjerio u kakvom mu je stanju noga. Rakitić je uz njegovu pomoć odšepao do svlačionice, svi su s nestrpljenjem čekali vijesti. Jer bilo bi stvarno glupo da na treningu, nakon bespotrebnog starta, ostanemo bez jedne od najvećih zvijezda.

Srećom, vijesti nisu tako loše. Na natečeni zglob odmah mu je stavljen led, a Rakitić je ubrzo mogao i normalno hodati. S reprezentacijom je otputovao za Liverpool, no čini se kako će ga Zlatko Dalić ipak čuvati, nema potrebe za rizikom. Utakmica s Brazilom je prijateljska, a čini se kako Rakitićev zglob ipak treba terapije i koji dan odmora, bez obzira na dijagnozu koja kaže kako je 'ozljeda lakše prirode'.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.