zna koliko vrijedi

Šok i nevjerica u Arsenalu, Sanchez otkrio koliko traži za ostanak

06.07.2017 u 17:12

Bionic
Reading

Čileanski napadač Alexis Sanchez (28) prošle je sezone bio najbolji igrač Arsenala. U prvenstvu je odigrao 38 utakmica i zabio 24 gola, još je tri zabio u Ligi prvaka, te još tri u kupovima. Sad je otkrio kako ga 'topnici' mogu zadržati u sljedećim sezonama...

Mediji bliski Arsenalu navode kako je u klubu, nakon što su se čelnici i menadžer Arsene Wenger oporavili od šoka, zavladala - nevjerica. Naime, Alexis Sanchez objavio je kako je spreman ostati ako mu ponude ugovor vrijedan 23 milijuna eura po sezoni!

Čileancu ugovor završava u lipnju sljedeće sezone, samo su dvije opcije - ili će potpisati novi ugovor ili će ga Arsenal prodati već ovog ljeta. Zainteresiranih ima, naravno, ali Wenger bi ga i dalje želio uz svojoj momčadi.

Realno, teško je zamisliti da će Arsenal pristati na Sanchezov zahtjev jer bi to poremetilo odnose u svlačionici, ali pregovori i dalje traju. 'Topnici' već nekoliko mjeseci pregovaraju sa Sanchezom o produženju ugovora. Londonski klub nudio mu je 14 milijuna eura po sezoni, ali čileanski napadač je to odbio jer je u poziciji da može tražiti što hoće budući da će za godinu dana biti slobodan igrač i moći će otići iz Arsenala bez odštete.

Autor: youtube

Na početku prijelaznog roka činilo se da će Sanchez karijeru nastaviti u Bayernu, ali njemački prvak se 'ohladio' jer je čileanski napadač tražio godišnju plaću od 17 milijuna eura, dok je Arsenalov odštetni zahtjev bio 57 milijuna eura.

U srijedu je Arsenal objavio da je potpisao petogodišnji ugovor s napadačem Lyona Alexandreom Lacazetteom, a transfer je bio vrijedan 60 milijuna eura.