KRIVA PROCJENA

Slučaj Modrić; navijači i novinari u čudu zbog Zidaneove odluke

22.09.2016 u 13:33

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Real Madrida u srijedu pred svojim navijačima na Santiago Bernabeu odigrali u sklopu 5. kola španjolske La Primere protiv Villarreala 1:1, navijači i komentatori odaslali su puno kritika na račun trenera Zinedinea Zidanea jer je odlučio poštedjeti hrvatskog reprezentativca Luku Modrića. Ukratko, svi su u čudu zbog toga što Villarreal igra u odličnoj formi

Od prve minute vidjelo se kako veznom redu Real Madrida 31-godišnji Modrić, koji igra u životnoj formi, itekako nedostaje. Pokušao je Modrića na dostojan način zamijeniti hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić koji je imao čak 97 posto točnih dodavanja, ali većina njih bila je na sigurno najbližem suigraču.

Iako su Los Blancosi stvorili nekoliko ozbiljnih prilika, od prve je minute bilo jasno kako ekipi nedostaje glavni motor. Nedostatak kreativnosti u sredini terena nije uspio do kraja nadomjestiti Mateo Kovačić koji je unatoč svemu odigrao dobru utakmicu u kojoj je osvojio četiri duela i imao visokih 97 posto točnih dodavanja.

Očito je sve skupa bila kriva procjena Zidanea koji je očito napokon shvatio kako je igra Reala nezamisliva bez Modrića.

Navijači su na društvenim mrežama jasno rekli što misle o Zidaneovoj odluci da Modrića poštedi pa su tako igru Reala bez našeg veznjaka nazvali 'sranjem'. Naravno, bilo je i onih koji su napisali kako se 'sada vidi tko je najbolji igrač Reala (a to nisu ni Ronaldo ni Ramos)', uz dodatak kako 'igrači Reala, kad Luka Modrić ne igra, vode veliku borbu kako prenijeti loptu'.

Novinar Marce također je bio vrlo kritičan prema Zidaneu pa je tako napisao 'da nije logično što Modrić, ako je već pošteđen, barem nije bio na klupi jer bi u slučaju da postane škakljivo mogao popraviti stvari'.

Čudi se novinar Marce zašto je Zidane baš sada odmarao Modrića jer ih za tri dana čeka gostujuća utakmica protiv dojučerašnjeg drugoligaša Las Palmasa – što bi bilo idealno za poštedu Modrića – uoči gostovanja u Ligi prvaka kod Borussije iz Dortmunda tri dana kasnije.

Članak završava zaključkom kako se navijači Reala samo mogu nadati da je ovo posljednji put da francuski stručnjak odmara Modrića u važnoj utakmici. Tako je naš Modrić ni kriv ni dužan postao slučaj, ali ovaj put uz podršku navijača.

Španjolska 1. liga

Deportivo la Coruna - Leganes 20:00
Osasuna - Espanyol 20:00
Valencia - Alaves 22:00
3 mins
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Real Madrid 5 4 1 0 13
2. Sevilla 5 3 2 0 11
3. Barcelona 5 3 1 1 10
4. Atletico Madrid 5 2 3 0 9
5. Las Palmas 5 3 0 2 9
6. Villarreal 5 2 3 0 9
7. Athletic Bilbao 5 3 0 2 9
8. Real Sociedad 5 2 1 2 7
9. Eibar 5 2 1 2 7
10. Sporting Gijon 5 2 1 2 7