UOČI HRVATSKE

Slučaj 'Lovren'; kaos u španjolskoj svlačionici

21.06.2016 u 20:42

Bionic
Reading

Nije sve idealno u španjolskoj reprezentaciji uoči sudara s Hrvatskom. Jedan od nezadovoljnika izašao je u javnost i time pokvario atmosferu u svlačionici 'furije'

Previše je zvijezda u svlačionici Španjolske, a mjesta na terenu ima samo za njih 11. U aktualnom prvaku Europe dobro su skrivali probleme iz svlačionice, sve dok uoči utakmice s Hrvatskom nije eksplodirao Pedro Rodriguez.

Ofenzivac Chelseaja je protiv Češke bio na terenu samo 11 minuta, u u dvoboju s Turskom nije ulazio u igru.

'U dobroj sam formi, ali sam se nadao da ću igrati. Mislim da sam to zaslužio, a ako već neću igrati, onda nema smisla ni biti ovdje. Razmišljam i o povlačenju iz reprezentacije, no sada nije pravo vrijeme da pričam o tome zbog suigrača i izbornika koji je do sada vjerovao u mene', izjavio je Rodriguez.

Da, nije pravo vrijeme, no Rodriguez se ipak izlanuo, a španjolski mediji ga nagazili. Smatraju da je pogriješio, da nije korektno postupio prema ostalima koji nose dres reprezentacije te kako je svojim neprikladnim istupom unio nemir u svlačionicu u najgorem trenutku, jer je pred Španjolskom ključan sraz s Hrvatskom.

Inače, u obranu Rodrigueza stali su bivši suigrači iz Barcelone Pique i Iniesta, koji smatraju da je sve preuveličano, ali šteta je već učinjena. Teško je imati dobru atmosferu među igračima kada ima nezadovoljnika koji smatraju da oni zaslužuju priliku prije nekih drugih. A navodno nije jedini koji nije zadovoljan statusom, no ostali šute. Zasad.

I Španjolska tako ima svojeg Dejana Lovrena koji je zbog sličnog istupa ostao bez nastupa na Euru. Izbornik Ante Čačić nije mogao prijeći preko izjava stopera Liverpoola kako bi on trebao imati zajamčeno mjesto u sastavu.