SASTANAK U LIVERPOOLU

Čačićeva oštra poruka Lovrenu: Dejan otpisan za Euro?

12.04.2016 u 13:49

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Ante Čačić nije htio iznijeti detalje svojeg razgovora s Dejanom Lovrenom, ali je naglasio kako je reprezentacija iznad pojedinca i dao naslutiti kako neće računati na braniča Liverpoola na Europskom prvenstvu...

Lovren je u nedavnom intervjuu za Sportske novosti oštro kritizirao Čačića te mu poručio da na njega ne računa na Euru ako ga nema namjere koristiti u prvoj momčadi. Uslijedio je sastanak s izbornikom reprezentacije u Liverpoolu na kojem čini se nije pala potpuna pomirba.

'Razgovarali smo iskreno i otvoreno o njegovom statusu u reprezentaciji, utakmici u Mađarskoj, pa i o intervjuu u kojem je izrazio svoje nezadovoljstvo i postavio određene ultimatume. Smatram da je gentlemanski da ti pojedinačni razgovori ostanu između sudionika i da se to ne iznosi u medije i pred javnost. Iako je razumljiv interes medija za ovu situaciju, detalji o kojima smo razgovarali trebaju ostati između nas,' prenosi službena stranica HNS-a izjavu Ante Čačića koji je zatim dao naznačiti kako Lovrena neće voditi na Euro:

'Rekao sam već pri inauguraciji na izborničku poziciju da je hrvatska reprezentacija ispred svakog pojedinca. Od tog stava neću odstupiti ni za koga. U hrvatskoj svlačionici nema mjesta ultimatumima, mora postojati respekt prema hrvatskom dresu, suigračima i izborniku. Time sam sve rekao.'

'Pred Dejanom su najbolje nogometne godine. Igra dobro u Liverpoolu i želim mu da tako i nastavi. Nadam se da će zrelo prihvatiti ovu odluku i uvidjeti da se i najveći nogometaši prvenstveno stavljaju u službu kolektiva, a tek onda razmišljaju o sebi. Jedino je takav pristup prihvatljiv za hrvatskog reprezentativca i s takvim bi razmišljanjem za njega bilo mjesta među Vatrenima u budućnosti,' zaključuje bivši trener Dinama, Slavena i Lokomotive.

U našoj anketi (ispod članka) možete odgovoriti na pitanje:Treba li izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić pozvati Dejana Lovrena na pripreme za Euro 2016. nakon njegovog tvrdoglavog ispada?