rad pod pritiskom

Slučaj Kovač izazvao ogorčenje trenerskih kolega: To je suludo, ispod nivoa Bayerna

29.05.2019 u 09:08

Bionic
Reading

Trener PSG-a Thomas Tuchel pridružio se onima koji smatraju da se Bayern nije korektno ponio prema Niki Kovaču, odgađajući konačnu odluku o njegovoj budućnosti sve dok nije osigurao dvostruku krunu…

Podsjetimo, bivši hrvatski izbornik bio je pod velikim pritiskom tijekom cijele sezone, a tijekom jeseni i na rubu otkaza, no čak i kad je Bayern zaredao pobjedama i preuzeo vrh u Bundesligi, klupska uprava nije bila sigurna hoće li ga zadržati.

  • +9
Njemačka, DFB Pokal, Leipzig - Bayern Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kovač je i nakon osvojenog naslova prvaka u Njemačkoj strepio za svoju budućnost, jer šefovi su tek nakon osiguranja dvostruke titule u kupu odlučili da definitivno ostaje na čelu Bayerna.

Takav odnos prema našem strategu izazvao je ogorčenje među stručnjacima i kolegama.

'Način na koji su se odnosili prema Kovaču nije bio dostojan jednog Bayerna,' izjavio je legendarni bivši nogometaš Paul Breitner.

Trener PSG-a također je stao u obranu.

'Bila je to teška godina za Bayern. Vodstvo kluba nije mu olakšalo život, ali on je donio rezultate. To što je postojala rasprava o njegovoj budućnosti, to je suludo,' naglasio je Thomas Tuchel koji je zapravo u sličnoj poziciji, jer osvojio je naslov s pariškim klubom, ali zbog neuspjeha u Ligi prvaka postoji određeno nezadovoljstvo njegovim radom.

Kako god, današnji treneri bogatih i moćnih klubova moraju biti svjesni da im prijeti otkaz čak i ako osvoje titulu nacionalnog prvaka, a jedina utjeha im ostaju visoke odštete koje im klub mora isplatiti u slučaju prijevremenog raskida ugovora…