čeka se potvrda vijesti

Ivan Rakitić ne dolazi u Split na okupljanje reprezentacije, upitan i za Wales?

29.05.2019 u 08:41

Bionic
Reading

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije, Ivan Rakitić, koji već godinama uspješno nosi dres Barcelone te igra i skuplja veliku minutažu u dresu katalonskog kluba, zbog nagomilanog umora neće se pojaviti ove srijede u Splitu, na okupljanju reprezentacije

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom novi je mini-ciklus, a u kojem je fokus kvalifikacijska utakmica protiv Walesa, u subotu 8. lipnja u Osijeku (15 sati).

Ove srijede dalićeva bi se momčad trebala okupiti u Splitu, ali kako pišu Sportske novosti, izostat će nekoliko igrača. Već se zna da zbog klupskih obveza neće biti Dejana Lovrena (finale Lige prvaka), Matea Kovačića (finale Europske lige), kapetana Luke Modrića (odmor), ali izostat će i Ivan Rakitić, koji je zatražio poštedu.

  • +31
Kvalifikacije za Euro 2020, Mađarska - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Rakitić je u lošem psihofizičkom stanju nakon duge i naporne sezone s katalonskim klubom. Prošlo ljeto nije imao pravog odmora, a na kraju ove sezone u kojoj je izgubio finale Kupa kralja, osjeća se jako iscrpljeno.

Ljudi bliski jednom od ključnih igrača Hrvatske govore kako je jako umoran te zato neće doći na okupljanje u Split i Omiš, gdje Hrvatska u petak od 15 sati igra revijalnu utakmicu protiv tamošnjeg kluba koji slavi 100. rođendan.

Prema istom izvoru, Rakitić je upitan i za utakmicu protiv Walesa, u Osijeku u kvalifikacijama za Euro u subotu, 8. lipnja.

'Ništa ne mogu govoriti prije okupljanja', izjavio je izbornik Zlatko Dalić koji će više informacija otkriti na konferenciji za novinare u splitskom hotelu Lav, najavljenu za 17:30.

  • +6
Konferencija za medije Dalića i Rakitića uoči utakmice s Mađarskom Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL