težak pad

Slovenska sportska heroina saznala ružnu vijest: Sezona je za nju gotova...

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Rok Rakun/Pacific Press/Alamy

Najbolja slovenska skijašica i dvostruka svjetska prvakinja u spustu Mariborčanka Ilka Štuhec završila je sezonu padom na natjecanju za Svjetski kup u Crans Montani.

Štuhec je sa startnim brojem jedan krenula niz stazu u švicarskom skijalištu, a nakon skoka na sredini staze izgubila kontrolu i završila u zaštitnoj ogradi. No, uspjela se pridići i na skijama se spustila do cilja, što je upućivalo da nije pretrpila teže ozljede.

No, osjetila je bolove u oba koljena te je otišla na pregled u bolnicu, kojim je utvrđeno da joj je u lijevom koljenu pukao stražnji križni ligament, a u desnom je natukla kost. Zbog tih ozljeda, nažalost, za jednu od najboljih svjetskih spustašica ova sezona je završena u trenutku kad je bila na trećem mjestu u redoslijedu za Mali kristalni globus u spustu sa 71 bodom zaostatka za vodećom Austrijankom Schmidhofer.

Talijanka Goggia slavila u spustu u Crans Montani

Talijanka Sofia Goggia ostvarila je još jednu pobjedu u natjecanjima spusta za Svjetski kup, nakon što se najbrže spustila stazom u švicarskoj Crans Montani, gdje je sustav za mjerenje vremena prouzročio velike probleme organizatorima, koji su službene rezultate objavili tek tri sata po završetku utrke.