I ŠKRTEL SE NAKLONIO

Slovaci očarani BiH navijačima: Kao da smo bili u Zenici

11.09.2013 u 13:52

Bionic
Reading

Kada je riječ o navijačkom praćenju reprezentacija nema sumnje da su BH Fanaticosi u samom europskom vrhu, daleko iznad svih kolega iz ostalih bivših republika. Novi dokaz ovoj tezi pružili su u Slovačkoj gdje su potpuno šokirali domaćine i zadominirali tribinama u Žilini

Navijači nogometne reprezentacije BiH proživljavaju rajsku turneju. Dok izbornik Sušić vodi svoje zmajeve prema luci koja vodi u Brazil navijači našeg najbližeg susjeda apsolutno dominiraju tribinama diljem Europe. Nakon fantastičnih navijačkih izdanja diljem Europe svoj već pomalo kultni navijački status Fanaticosi su potvrdili i u Žilini. Došlo ih je gotovo 10 tisuća (brojka koja im je uz ogroman angažman dijaspore gotovo postala standard!) i apsolutno su fascinirali domaće igrače.

'Priznajem da ovako što nisam nikada doživio. Igrali smo pred bosanskom publikom, nije mi jasno ni za koga ni gdje sam igrao,' rekao je tužni Slovak Adam Nemec, a Peter Pekarik bio je još jasniji:

'Povremeno sam imao osjećaj da igramo u Zenici ili Sarajevu...'

I kroz zaglušujućeg komentatora čuje se euforija na slovačkim tribinama


Najveće priznanje euforični Fanaticosi su dobili nakon dvoboja kada je kapetan domaćih Martin Škrtel u prolasku zapljeskao prema tribini punoj protivnika.

'Svaka im čast, došli su u ovolikom broju nakon domaćeg poraza. Mi nemamo takvu atmosferu oko reprezentacije,' objasnio je svoj potez Liverpoolov branič, a prenosi bihac.ba

Pred Sušićevim sastavom još su dvije kvalifikacijske utakmice. U Zenici će dočekati Lihtenštajn i u slučaju očekivane pobjede odlaze u Litvu po potvrdu izravnog plasmana za Brazil. Nema sumnje, uslijedit će još jedno gostovanje Bosanaca i Hercegovaca koje će se dugo prepričavati u navijačkim krugovima.