ŠTO IM SE DOGODILO?

Slomili su srca rukometašima Hrvatske, a sada proživljavaju agoniju

09.11.2016 u 06:03

Bionic
Reading

Poljska rukometna reprezentacija na Igrama u Riju zadala je jedan od najbolnijih poraza Hrvatskoj u povijesti, a ista ta nacionalna vrsta sada proživljava agoniju u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje se 2018. održava u našoj zemlji

Hrvatski rukometaši su bili korak do četvrtog uzastopnog polufinala na Olimpijskim igrama, ali u tome ostvarenju ih je u Riju spriječila Poljaka koja je Babićeve izabranike grubo prizemljila na zemlju te ih svladala u četvrtfinalu 30:27.

Hrvatska javnost očekivala je pobjedu i zato je taj poraz bio posebno bolan. U kolovozu ove godine Hrvatsku su uništili bombarder Bielecki s 12 golova, Lijewski s osam te vratar Wyszomirski.

I ta Poljska, krvnik hrvatskih ambicija na Igrama u Brazilu izgleda neprepoznatljivo u kvalifikacijama za EURO. Sastav je gotovo isti, uz spomenute koji su srušili Hrvatsku tu si dalje Szmal, Kus, Syprzak, Wisnievski, Jurkiewicz, Daszek...

Hrvatska ih nije mogla pobijediti (Poljska je na kraju završila kao četvrta), a Poljake sada u kvalifikacijama lupaju svi. Dvije utakmice i dva teška poraza.

Prvi se dogodio pred deset tisuća njihovih navijača u Gdanjsku kada ih je iznenadila Srbija 37:32 koja već dugo godina ne kotira dobro u rukometnom svijetu.

A da nešto ne štima u svlačionici treće reprezentacije svijeta, potvrdilo se i prošle nedjelju kada je u Cluju Rumunjska slavila 28:23 pa je sada Poljska nakon dva kola na začelju skupine (Rumunjska 4, Bjelorusija 2, Srbija 2, Poljska 0) iz koje na EP u Hrvatskoj odlaze prve dvije reprezentacije.

A kada vidimo kako u ovome trenutku Poljaci izgledaju na terenu, još je veća žal za propuštenom prilikom hrvatske reprezentacije na olimpijskim igrama.