DOBRO ILI LOŠE?

'Slobodnoj borbi' prijeti monopol UFC-a

14.03.2011 u 08:18

Bionic
Reading

U subotu su se dvije najjače borilačke organizacije UFC i Strikeforce našle u istom vlasništvu, a takav epilog neki smatraju dobrim, a neki pak ne

Strani borilački portali objavili su da je američka kompanija Zuffa, koja kontrolira UFC, kupila Strikeforce. Nešto kasnije tu senzacionalnu vijest potvrdio je i predsjednik UFC-a Dana White.

Mnogi su ostali oduševljeni takvom informacijom, jer će se sada svi najbolji borci naći pod jednom organizacijom iako je White demantirao spajanje te je rekao kako će Strikeforce nastaviti postojati zasebno. No neki poput Mirka Filipovića ne smatraju da je to dobro za 'slobodnu borbu'.

'To je za njih strašan sportski potez. Pokazali su koliko su sposobni i moćni. Ali meni je malo žao jer monopol nije dobar za sport, a padat će i cijene borcima. Na isti su način preuzeli PRIDE, preuzeli borce, vjerujem da će tako biti i sa Strikeforceom', izjavio je Cro Cop za Novu TV.

Za razliku od njega, prvak Strikeforcea u poluteškoj kategoriji Dan Henderson smatra drugačije:

'Za mene je ta vijest bila šok, no ne mislim da je to loše za ovaj sport. Pogledajte samo koji bi se mečevi mogli dogoditi u budućnosti.'