ODLIČNA PROMOCIJA

Slika sa Sljemena prema cijelom svijetu

04.01.2013 u 12:37

Bionic
Reading

Televizijski prijenos ženskog slaloma koji se danas vozi na Sljemenu prenosi se u 22 zemlje na renomiranim TV postajama, te na Eurosportu Asia i Eurosportu Europe

Prema TV analizama Međunarodne skijaške federacije (FIS), prošlogodišnje izdanje Audi FIS Ski World Cup 'Vip Snow Queen Trophyja' Zagreb/Sljeme bilo je po svim parametrima među najgledanijima utrkama FIS Svjetskog kupa.

TV prijenos ženske utrke išao je u 20 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije, a snimke, vijesti i reportaže u još 50-ak zemalja svijeta, pa je slika sa Sljemena i iz Zagreba dosegnula sve kontinente.

Muška utrka na Sljemenu ujedno je bila druga najgledanija od svih prošlosezonskih utrka FIS Svjetskog kupa u TV prijenosima uživo – gledalo ju je, prema TV analizama FIS-a gotovo 11 milijuna ljudi.

TV prijenos sljemenskih utrka već devetu godinu uspješno realizira Sportski program Hrvatske radiotelevizije, a u realizaciji projekta sudjeluje više od 220 djelatnika HRT-a. HRT će proizvesti više od 13 sati live programa.

Na Sljemenu se u oba dana natjecanja – današnjeg ženskog slaloma i muškog slaloma u nedjelju – očekuje između 25.000 i 30.000 gledatelja.