iskreno priznanje

Slavni Švicarac sjetio se jedne od prvih pobjeda nad Ivaniševićem, a onda ga iznenadili pitanjem o Đokoviću i Nadalu

16.12.2019 u 17:07

Bionic
Reading

Bivši svjetski teniski br. 1, 38-godišnji Švicarac Roger Federer, ujedno i osvajač čak 20 Grand Slam naslova, s puno ljubavi pričao je o Italiji, ali se sjetio i okršaja s Goranom Ivaniševićem

Po mišljenju mnogih najbolji tenisač u povijesti, Švicarac Roger Federer u razgovoru za 'SportWeek' pričao je o svojoj ljubavi prema Italiji, ali i zašto pamti svoj prvi ATP naslov.

'Kad pomislim na Milano, sjetim se svog prvog osvojenog turnira u karijeri (op.a. bilo je to 2001. godine, a u finalu je pobijedio Juliena Bouttera). Pobijedio sam Gorana Ivaniševića i Jevgenija Kafeljnikova da bih stigao do finala. A zašto sada volim Milano? Volim ga jer u njemu sam uglavnom zbog šopinga', iskren je bio Federer.

Između ostalog, odgovorio je i kako voli provoditi slobodno vrijeme.

'Volim Italiju, kada sam bio dijete odlazili smo često u Liguriji. Sada češće idem u Rim, ali bih volio putovati još više. Volio bih češće ići do Afrike i Azije, da se tamo organizira više teniskih turnira. Ako kako izgleda moj idealni odmor? Obožavam s obitelji boraviti u prirodi, a upravo tako sam provodio odmor ovog ljeta, posebno sam uživao uz roštilj! Ja sam obiteljski čovjek i volio bih živjeti u Zürichu'.

Ovakvo pitanje sigurno nije očekivao.

'Ako bi morao birati između Đokovića i Nadala - koga bi gurnuo s vrha tornja?'

Švicarac se odlično snašao, te uz osmijeh odgovorio: 'Poštujem ih obojicu'.

Federera su pitali i kojeg sportaša najviše cijeni, te koga bi izabrao, Messija ili Ronalda:

'Moj najomiljeniji sportaš svih vremena je Michael Jordan, a zbilja ne znam koga bi izabrao između Messija i Ronalda', opet se Federer 'izvukao' na nezgodnom pitanju.