Formula 1

Slavni i ugledni neurokirurg otkrio pravo stanje Michaela Schumachera i jednim detaljem posebno zabrinuo fanove

19.09.2020 u 14:19

Bionic
Reading

Michael Schumacher je zadnjih sedam godina u teškom stanju nakon skijaške nesreće u kojoj je zadobio teške ozljede

Najbolji vozač u povijesti i apsolutna legenda Formule 1, Michael Schumacher, je prije sedam godina teško stradao u nesreći u Marbelli gdje je bio na skijanju. Od tog trenutka njegova obitelj i brojni obožavatelji s nestrpljenjem čekaju sve vijesti o njegovom zdravstvenom stanju, a one dolaze na kapaljku.

Gazzetta dello Sport sada piše kako je Schumacher budan, a tu je informaciju prvi otkrio poznati i cijenjeni neurolog Erich Riederer u dokumentarcu francuskog TMC-a.

'Schumacher je budan, diše. Otkucaji srca su normalni. Može i sjesti, čak možda i napraviti neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga', rekao je Riederer pa dodao:

'Ozljede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u prijašnje stanje. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju što znači da je budan, ali da ne odgovara', otkrio je Riederer i tim detaljem posebno rastužio brojne fanove.

Podsjetimo, Schumacher je 29. prosinca 2013. godine na skijanju pao izvan obilježene staze, a život mu je spasila samo kaciga koju je nosio. Hitno je prevezen u bolnicu u Grenobleu na operaciju koju je predvodio jedan od najboljih francuskih neurokirurga Gerard Saillant koji je inače i dobar Schumacherov prijatelj i operirao ga je već 1999. nakon nesreće na Silverstoneu.

Iako mu je život spašen kacigom i brzom intervencijom ponajboljih svjetskih liječnika, ozljede koje je zadobio znače da nikada neće biti onaj stari. Za sada je u vegetativnom stanju, a fanovi i obitelj se nadaju da će se ono poboljšati.