LIGA PRVAKA

Slavni Brazilac promašio nemoguće, krah prvaka svijeta!

16.05.2013 u 09:43

Bionic
Reading

Nogometaši Corinthiansa, aktualni pobjednici Cope Libertadores, završili su nastup u ovosezonskom izdanju južnoameričke verzije Lige prvaka već u osmini finala…

Svjetske klupske prvake je izbacio slavni argentinski klub Boca Juniors. Nakon što je u prvoj utakmici u Buenos Airesu Boca slavila s 1-0, uzvrat u Sao Paulo u srijedu je završio neodlučeno 1-1.

Veteran Juan Roman Riquelme je u 25. minuti doveo goste u vodstvo briljantnim udarcem iskosa s desne strane, praktički s aut-linije. Brazilci su uspjeli izjednačiti u 51. minuti pogotkom Paulinha glavom, ali više od toga nisu mogli. Na žalost, domaćih navijača, bivši igrač Milana Alexandre Pato promašio je čisti zicer u 75. minuti, kojim bi potpuno vratio u igru svoju momčad.


Boca će u četvrtfinalu igrati protiv argentinskih rivala Newell's Old Boysa koji su u srijedu kao gosti svladali Velez s 2-1. Iako su tri tjedna ranije poraženi kod kuće s 1-0, prošli du dalje zahvaljujući pogotku više u gostima.

Milton Casco je već u četvrtoj minuti donio vodstvo momčadi iz Rosarija, a prednost je u 41. minuti udvostručio Ignacio Scocco. U 83. je minuti nadu Velezu vratio Facundo Ferreyra, ali do preokreta nije došlo.

Copa Libertadores, osmina finala, uzvratne utakmice:

Corinthians - Boca Juniors 1-1 (Paulinho 51 / Riquelme 25), prva utakmica 0-1

Velez - Newell's Old Boys 1-2 (Ferreyra 83 / Casco 4, Scocco 41), prva utakmica 1-0