u intervjuu za record

Slaven Bilić upozorava: Ako se stanje ne popravi do srpnja, teško će se razmišljati o nogometu

15.04.2020 u 08:17

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni izbornik, a danas trener engleskog drugoligaša West Bromwich Albiona, Slaven Bilić dao je intervju pute, video-chata za portugalski Record, a prvo što nam je upalo u oko jest da je Bilić nakon dugo vremena bez brade

U podužem video-intervjuu kojeg je ovaj portugalski sportski dnevnik ponudio svojim čitateljima za uskršnje blagdane, Slaven Bilić komentirao je brojne aktualne teme, od koronavirusa, statusa Filipa Krovinovića u WBA-u, odnosno hoće li se vratiti u Benficu, sviranju gitare...

Naravno, portugalske je novinare zanimalo hoće li igrači njihovih klubova na posudbi vratiti u Benficu odnosno Sporting, a riječ je o našem Filipu Krovinoviću i Brazilcu Matheusu Pereiri. Bilić je potvrdio da ih WBA želi zadržati, posebno ako se plasiraju u Premier ligu, a što bi vrlo lako i mogli, samo da se sezona privede kraju. Ipak, ono najvažnije za Slavena Bilića je nešto drugo, čak i važnije od nogometa.

'Nogomet nije prioritet, nisam znanstvenik ili ekonomist, ali ako se stanje ne popravi do srpnja, teško će se razmišljati o nogometu. Nije bitno gdje živiš, na kojem kontinentu, gdje radiš i kakvu moć imaš na poslu, koliko zarađuješ ili koliko si utjecajan, svima nam je jednako. Svi smo vrlo mali kao individualci, samo smo dio nečeg velikog'.

Drugim riječima, prvo treba pobijediti koronavirus. A kako Bilić provodi ove dane u izolaciji.

'Ugodno mi je s djecom, ovo troje (op.a. Slaven ima petoro djece, najstariji sin je u Zagrebu, dok je kćer u Londonu) koje su u obiteljskoj kući drže nas zaposlenima. Naši dani su se promijenili, generalno - dosadno je, nismo navikli biti unutar četiri zida čitavo vrijeme. Ja se nastojim i dalje držati zaokupljen nogometom. Čitam, pripremam preostale utakmice kao da će se sutra igrati. Sada nam je svima isto, i to je nevjerojatno. Čitali smo o tome u knjigama ili u Bibliji, ali sada je baš tako'.

Svi znaju da je Biliću svirka posebna ljubav, pa su ga pitali svira li gitaru..

'Naravno. Da ne pričam s vama, sada bih je vjerojatno svirao. To mi je zadovoljstvo. Kad sviram, dolaze mi i ideje o nogometu'.

Što se tiče nogometa, bivši hrvatski izbornik ovako je prognozirao mogući rasplet Championshipa, u kojem drže drugo mjesto iza vodećeg Leedsa.

'Dobro je. Imamo šest bodova prednosti pred trećima, devet kola prije kraja. Naravno da bismo i mi voljeli biti kao Liverpool u Premier ligi, ali imamo situaciju koju bismo odmah potpisali da nam je pružena na početku sezone. Ipak, mislim da bi svijet mogao imati puno većih problema ovoga ljeta od nogometa', zaključio je Bilić.