'pijani milijarderi'

Slaven Bilić u prvom je tjednu prijelaznog roka potrošio više od 23 milijuna eura na pojačanja

10.01.2019 u 12:36

Bionic
Reading

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić (50) na sve načine pokušava spasiti Al Ittihad. U prvih 11 utakmica na klupi posrnulog saudijskog velikana Bilić je ostvario sedam pobjeda, dva remija i pobjedu, te još pobjedu u Kupu

Al Ittihad je najstariji i najbogatiji saudijski klub, ali već cijelo desetljeće čeka na naslov prvaka. Posljednji su put tu radost osjetili još 2009. godine. Slaven Bilić momčad je preuzeo u listopadu prošle godine, ali s trenutnim sastavom nije napravio nikakav iskorak.

Baš suprotno, Al Ittihad je i dalje pretposljednji, osvojio je samo šest bodova i u zoni je ispadanja, a Bilić je u prvenstvu ostvario sedam poraza, dva remija i samo jednu jedinu pobjedu.

Zato je bivši hrvatski izbornik u zimskom prijelaznom roku odlučio maksimalno pojačati svoju momčad, novca ima dovoljno te je već u prvom tjednu potrošio puste milijune eura.

Prvo je iz brazilskog Gremija kupio golmana Marcela Grohea (31) i za njega platio nešto manje od tri milijuna eura. Potom je malo 'poharao' turske klubove, iz Bašakšehira je za doveo iskusnog marokansko-portugalskog stopera Manuela da Silvu (32) za četiri i pol milijuna eura. Potom je kupio i lijevo krilo Galatasaraya, za devet milijuna eura stigao je reprezentativac Zelenortskih Otoka Garry Rodrigues (28).

  • +5
Slaven Bilić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pojačanjima tu nije kraj jer je iz redova švicarskog Young Boysa za sedam milijuna eura doveo srednjeg veznog, riječ je o Bjelokošćaninu Sekou Sanogu (29).

Za sada se Slaven Bilić ponaša kao 'pijani milijarder', no ovo su jednostavno bila neophodna pojačanja s kojima bi se morao 'izvući' iz ove nezavidne situacije. Do kraja prvenstva ostalo je 15 kola, u igri je puno bodova, ali Bilić sa svojim izabranicima jednostavno mora početi pobjeđivati jer uskoro bi i njegova pozicija mogla doći pod znak pitanja.