počela je 'rasprodaja'

Dinamo ostao bez napadača, a Rijeka prodala lijevog beka; pravi se transferi tek očekuju

10.01.2019 u 12:02

Bionic
Reading

Potvrđena su prva dva 'jača' transfera iz klubova Hrvatski Telekom Prve lige u aktualnom zimskom prijelaznom roku. Očekivano su s trgovinom započela naša dva najjača kluba, Dinamo i Rijeka...

'Modri' su u četvrtak ujutro otputovali na pripreme u Turskoj, no u avionu se nije našao Mario Budimir (32). Napadač Dinama je umjesto put Turske krenuo za - Iran.

Budimir je sve dogovorio s Persepolisom kojeg vodi Branko Ivanković te će karijeru nastaviti u jednom od najjačih azijskih klubova. Dinamo na njegovom transferu neće zaraditi previše, na Maksimiru su odlučili kako iskusnom napadaču ne žele biti prepreka na put do potencijalnog ugovora života.

Budimir je ove sezone zabio pet golova u HT Prvoj ligi te će trener Dinama Nenad Bjelica morati potražiti zamjenu za ovog više nego zahvalnog napadača.

Odlascima tu najvjerojatnije nije kraj jer francuski Lille, drugoplasirana momčad Lige 1, i dalje opasno 'napada' kapetana Arijana Ademija. Želju za odlaskom iskazao je i Alex Matel kojemu ugovor ističe na ljeto, a iskusni branič ne bi trebao imati previše problema oko pronalaska novog angažmana.

  • +14
Dinamo - Rijeka, 6. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Nekako u isto vrijeme Rijeka je ostala bez jednog od najstandardnijih igrača, Rujevicu je napustio Leonard Zuta (26) koji je nakon četiri sezone otišao u redove turskog prvoligaša Konyaspora. Potpisao je na dvije i pol godine, a Rijeka je od njegovog transfera zaradila 400.000 eura.

I na Rujevici se prijelazni rok tek 'zahuktava', gazda Damir Mišković ponovio je kako su baš svi 'u izlogu' i pitanje je s kojim će sastavom u nastavak sezone krenuti trener Igor Bišćan. Najsjajniji 'eksponat' i dalje je Brazilac Heber, interesa ne manjka, ali konkretnih ponuda za sada - barem ne službeno - nema. Blizu odlaska je i Dario Župarić...

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Nema mira ni u Osijeku, momčad Zorana Zekića najvjerojatnije će ostati bez sjajnog Harisa Hajradinovića (24) za kojeg su zainteresirani pojedini klubovi iz Italije, Grčke i Turske. Za sada je navodno stigla tek jedna ponuda od oko dva milijuna eura za ovog sjajnog ofenzivnog veznjaka, ali u Gradskom vrtu očekuju najmanje milijun eura više...