senzacionalan transfer

Slaven Bilić napušta Kinu i vraća se u europski nogomet; ponudu ovog velikana jednostavno nije mogao odbiti...

22.12.2021 u 10:40

Bionic
Reading

Prije točno godinu dana Slaven Bilić (53) iznenađujuće je odlučio trenersku karijeru nastaviti u Kini. Preuzeo je momčad Beijing Guoan, a ono što je tada presudilo je bila fantastična plaća od čak pet milijuna eura na godinu. No, čini se kako je njegova kineska avantura završila

Turski mediji donose vijest o senzacionalnom transferu bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića (53) koji se nakon samo godinu dana avanture u kineskom nogometu vraća u Europu!

Podsjetimo, Bilić je nakon epizode u engleskom West Bromwich Albionu, kojeg je uveo u prvu ligu, uzeo kratku pauzu, a potom prihvatio financijski fantastičnu ponudu kineskog prvoligaša Beijing Guoan. Ono što je tada presudilo je bila fantastična plaća od čak pet milijuna eura na godinu.

No, Slaven Bilić se sada, nakon samo godinu dana, vraća u europski nogomet.

Turski Fanatik tvrdi da je Slaven Bilić sve dogovorio te da u sljedećih nekoliko dana preuzima momčad posrnulog istanbulskog velikana Fenerbahčea. Nakon 17 odigranih kola turskog prvenstva Fener je tek šesti, a za vodećim Trabzonsporom zaostaje čak 17 bodova.

Zato su se čelnici kluba zahvalili portugalskom treneru Vitoru  Pereiri te krenuli u potragu za novim. Fanatik tvrdi kako je Bilić s čelnicima Fenerbahčea sve već dogovorio, a prema njihovim informacijama bivši će hrvatski izbornik na klupi Fenera imati godišnju plaću od 2,9 milijuna eura.

Znakovito, Bilića je u isto vrijeme želio angažirati i njegov bivši klub Bešiktaš, kojeg je vodio od 2013. do 2015. godine. No, Fanatik navodi kako ih je Bilić glatko odbio:

'Hvala vam na ponudi, ali potpisao sam za drugi klub', navodno je Bilić odgovorio čelnicima Bešiktaša.

Turci navode kako će Slaven Bilić odmah početkom 2022. godine krenuti prema Istanbulu, a prvi put bi na klupi Fenerbahčea trebao biti 10. siječnja u utakmici s Adana Demisporom.

Bilić je u Kini s momčadi Beijing Guoan u 17 utakmica ostvario osam pobjeda, tri remija i šest poraza, a u dosadašnjoj trenerskoj karijeri je uz 'vatrene' vodio i mladu reprezentaciju Hrvatske, Hajduk, moskovski Lokomotiv, West Ham United, Al-Ittihad i West Bromwich Albion.