SUPERSPORT HNL - 17. KOLO

Istra 1961 traži iskupljenje kod Lokomotive, Zoran Zekić 'zaprijetio' Hajduku; evo gdje možete gledati utakmice

12.11.2022 u 09:40

Bionic
Reading

Ovog se vikenda igra posljednje kolo prvog dijela sezone u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi. Nažalost, zbog 'ulaska' koronavirusa u redove Gorice, dvoboj Gorice i Varadina je odgođen, no preostale četiri utakmice sasvim sigurno pružit će zanimljiv nogomet. Dvije se utakmice igraju u subotu, dvije u nedjelju. Sve ih možete gledati u programu MAXSporta, a u ovom tekstu najavljujemo današnje oglede

LOKOMOTIVA - ISTRA 1961 (15 SATI, MAXSport 1)

Već se dugo nije dogodilo da Istra 1961 stoji bolje od Lokomotive. No, ove sezone priča se malo okrenula, bez obzira što je klub s Kajzerice u prvom ovogodišnjem srazu slavio. I to kao gost u Puli. Lokosima je to i jedina gostujuća pobjeda ove sezone. No, sada mora do bodova i pred svojim navijačima.

'Želimo zaokružiti polusezonu s pozitivnim rezultatom i nastaviti niz koji je sada na pet utakmica bez poraza. Istra je kvalitetna momčad, voli se nadigravati kao i mi tako da nas sigurno očekuje atraktivna utakmica. Nedostajati će nam Marić, Cipetić i Aliyu, no to ne smije biti alibi, momčad mora od početka susreta susreta biti maksimalno angažirana, jedino tako možemo do rezultata koje priželjkujemo', rekao je u najavi utakmice trener Lokomotive Silvije Čabraja.

Istra 1961 ima iza sebe 'ružan' tjedan, jer u utorak su doživjeli poraz i eliminaciju od drugoligaša Rudeša, u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

'Igrat ćemo sa zahtjevnom ekipom, koja ima visoki intenzitet i težinu, pa tako i sada očekujem isto. Odlazimo tamo s namjerom da završimo ovaj dio sezone s još dodatna tri boda. U utorak na utakmici kupa nam je nedostajalo oštrine i preciznosti, no nije nam uzdrmalo samopouzdanje. Igrači znaju što mogu donijeti i kako mogu igrati, no na toj smo utakmici igrali u 'nižoj' brzini, a kada je takva situacija – onda te svatko u biti može pobijediti. Nadalje, Caseres i Mlinar će nedostajati u vezi, no pokrit ćemo njihove pozicije jer imamo igrače koji to mogu odraditi. Trenutno nemam oko osam igrača na raspolaganju, što ozlijeđeni, što kartonirani za ovu utakmicu. Također Einar ima tri žuta kartona, no vraća se Perković koji nije igrao prošlu utakmicu. Lokomotiva kada dobije loptu, juri odmah na gol. Utakmice s njima su uvijek uzbuđujuće i smatram da imaju odlične igrače i kvalitetu. Volim ih kao ekipu i igrati protiv njih – uvijek bude zanimljivo!', obratio se uoči utakmice trener Istre 1961 Gonzalo Garcia.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

SLAVEN BELUPO - HAJDUK (17. 30 SATI, MAXSport 1)

U pvoj ovosezonskoj utakmici ovih klubova, igranoj početkom rujna na Poljudu, splitska je momčad slavila 5:1. Doduše, gosti su u toj utakmici poveli 1:0, ali su nakon crvenog kartona Hoxhe doživjeli potpuni debakl.

Slaven Belupo na svom stadionu igra promjenjivo, pobjeđuje, ali i gubi, tako da mu domaći tener sigurno neće biti velika prednost. Tim prije što će i Torcida pohoditi stadio Ivan Kušek Apaš. Ali trener Zoran Zekić od svoje momčadi očekuje mušku borbu.

'Ova utakmica i atmosfera oko nje nam je nagrada za ono što smo pokazali tijekom jesenskog dijela prvenstva. Znamo sve njihove kvalitete, ali imamo zamah rezultat u prvenstvu i Kupu i to želimo iskoristiti', rekao je Zekić pa se osvrnuo na prvi ogled u kojem je njegova momčad poražena na Poljudu 5:1.

'Odigrali smo s Hajdukom dobru utakmicu, ali nažalost ne cijelu, tako da smo se na Poljudu gadno proveli. Nadam se da ćemo biti pametniji, spremniji, odgovorniji i kompaktniji. Mislim da sami sebi dugujemo da odigramo pravu utakmicu i da nas nagradi. Atmosfera će sigurno biti dobra, motivirajuća, da ti da još jedan poticaj više'.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Zekića je dočekalo i klasično pitanje koje dobivaju svi treneri uoči susreta s Hajdukom, kako zaustaviti Marka Livaju?

'Prije svega, čestitam mu na pozivu za Svjetsko prvenstvo, to je apsolutno zaslužio. Mislim da čovjek jednostavno uživa u nogometu, vidi se to u svakom njegovom pokretu, u svakom potezu, u govoru tijela. Vidi se koliko se momčad Hajduka oslanja na njega. Kako ga zaustaviti. Jednostavno, kolektivnom igrom. Flastere ili pozicioniranje isključivo na njega smatram pogubnim jer se onda otvaraju koridori za druge igrače. Probat ćemo se koncentrirati na sebe, da budemo u pravom stanju, u pravom izdanju, u pravim pozicijama tamo gdje trebamo zatvoriti te koridore. Utakmica je fluidna, a jedino što mogu pomoći igračima je da još jednom opišem karakteristike Livaje, na koji način ga se može najbolje čuvati, ako je to ikako moguće. Igrali smo mi dosad protiv Hajduka s njim i bez njega, naravno da je puno lakše kad on ne igra. Ali, kad je u pitanju nekakvo krajnje nogometno razmišljanje, puno je bolje da on igra jer je to onda ipak ljepši nogomet', poentirao je Zekić, koji je i dodao kako pritisak ne bi smio biti na igračima Hajduka. Slaže se s time i njegov kolega na klupi Splićana, Mislav Karoglan.

'Situacija u momčadi je dobra. Najbitnije je da smo u ovom ritmu prošli bez ozljeda. Priprema za svaku utakmicu je slična kada si u Hajduku. Svaka utakmica je finale, svaka je ista. Kolega Zekić je napravio fenomenalan posao. Slaven je na četvrtom mjestu, oni su ti o kojima bi se trebalo pričati. Svaka utakmica ima svoju priču, nosi drugačiji kontekst. Ne obazirem se na tradiciju, bitno je da se pokušamo nametnuti od prve minute i da smo spremni slijediti plan', najavio je Hajdukov trener utakmicu u Koprivnici.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore
MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport