OŠ STJEPANA RADIĆA U BIBINJU

Slatko raspjevani bibinjski Lino višebojac

14.04.2014 u 15:06

Bionic
Reading

U predvorju OŠ Stjepana Radića u Bibinju sportske goste Lino višebojca dočekala je velika šarena kućica čije prozore je krasilo cvijeće, a pred čijim vratima je stajala košara prepuna muffinsa s likom medvjedića.

Slatke kolače u znak dobrodošlice ispekli su učenici, pomagale su nastavnice, mame, kuharice, bake i pokoja teta, pa su se Lino muffinsima pridružile i brojne druge slastice - više od 30 vrtsa.

No prije nego ih kuša Lino je morao u sportsku dvoranu gdje ga je dočekao pravi navijački urnebes. Nešto više od 450 osnovaca, stotinjak roditelja, među kojima se našao i popularni klapski pjevač Tomislav Bralić bodreći svog sina višebojca, načelnik općine i uzbuđeni nastavnici pretvorili su se u veliki zbor koji je otpjevao himnu Lino višebojca. Male ritmičarke izvele su posebnu koreografiju pripremljenu uz tu pjesmu i najavile tako najveseliji dan u svojoj školi.

Pjesma u gledalištu, navijanje i ples nisu prestajali ni minute, voditelj Roberto Anić jedva je nakratko uspio stišati navijačku buru kako bi Karla Mikulić pročitala svoj prikaz svijeta bez nepravdi. Atmosfera je zadivila nogometaša NK Zadar Josipa Ivančića koji se i sam pretvorio u dijete trčeći po terenu, navijajući za ekipu šestih i sedmih razreda, odmjeravajući snagu s malim nogometašem Markom Lisicom. Drugi gost košarkaš Lovre Bašić kojeg je na dvoboj izazvala Lucija Bugarija, uz sportski talent i ljubav prema djeci iskazao je i pjevačke mogućnosti, pa nije čudo što su obojica po završetku natjecanja imala pune ruke posla dijeleći autograme. Zaposleni su bili i pobjednici Šime Kandić i Mia Sorić koje su najprije ljubili prijatelji iz njihovog 5.b, pa onda nastavnici, pa su ih tražili novinari, pa su morali pozirati za školske novine. Osmijeh im nije silazio s lica, pobjeda ih je oboje jako razveselila, baš kao i malu Luce Kukić koja je proglašena za najmasku te učenike 3.b razreda koji su nagrađeni kao najbolja navijačka skupina. A kada su objavljene ocjenu za bibinjski Lino višebojac - tri desetke sa zvjezdicama, nastalo je pravo slavlje. Jasno, oslađeno s kolačima.