prijateljske utakmice

Slabašna Malta šokirala Ševčenkove izabranike, Danci namučili 'elf'

06.06.2017 u 23:20

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Malte priredila je iznenađenje pobijedivši u prijateljskoj utakmici Ukrajinu 1:0, dok su Danska i Njemačka odigrale 1:1

Pobjednički gol za slabašnu reprezentaciju Malte zabio je Zach Muscat u 14. minuti utakmice.

Ukrajina, koja se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji nalazi u skupini I zajedno s Hrvatskom, priprema se za gostovanje kod Finske u nedjelju. Izabranicima Andrija Ševčenka je ovo bio drugi uzastopni poraz nakon što su u ožujku izgubili u Zagrebu od Hrvatske (0:1) u kvalifikacijskom dvoboju iz skupine.

Malti je pak ovo prva pobjeda u posljednjih 16 utakmica nakon što je u lipnju 2015. slavila protiv Litve, također u prijateljskom susretu.

Ukrajina se nakon pet kola nalazi na trećem mjestu skupine s osam bodova, pet manje od vodeće Hrvatske, dok na drugom mjestu Island s 10 bodova. Osam bodova ima i Turska na četvrtom mjestu, a zatim slijede Finska i Kosovo s po jednim bodom.

Zanimljivo je bilo i u Brondbyju gdje su Danci ugostili Njemačku. Reprezentacija Danske se muči, ne igra dobro u kvalifikacijama, izgubila je od Crne Gore i Poljske, remizirala s Rumunjskom te pobijedila autsajdere Armeniju i Kazahstan.

No, sada su Danci 'pokazali zube', poveli su u 18. minuti golom Tottenhamove zvijezde Christiana Eriksena. Kombinirana momčad Njemačke, bez većine standardnih prvotimaca (u kvalifikacijama igraju protiv San Marina!) ipak je uspjela izjednačiti. U samoj završnici utakmice, u 88. minuti, za 1:1 sjajnim je škaricama zabio Joshua Kimmich.