samo dva igrača prvaka

Škotski izbornik objavio imena nogometaša za Euro; u Hrvatskoj bi ovakav kriterij odmah izazvao lavinu negativnih komentara

19.05.2021 u 15:09

Bionic
Reading

Škotski izbornik Steve Clarke objavio je u srijedu popis igrača za Europsko nogometno prvenstvo koje počinje 11. lipnja.

Škotska je u skupini D s Hrvatskom, Engleskom i Češkom, a prvenstvo otvaraju 13. lipnja protiv Češke u 15 sati na Hampden Parku u Glasgowu.

Protiv Hrvatske Škoti igraju zadnju utakmicu u skupini 23. lipnja u 21 sat.

Zanimljivo, na tom popisu samo su dva igrača Glasgow Rangersa (op.a. golman Jon McLaughlin i desni bek Nathan Patterson), kluba koji je sezonu okončao kao prvak, i to bez poraza, a koji su i suigrači našima, Borni Barišiću i Nikoli Katiću.

Iz drugoplasirane momčadi prvenstva, Celtica, čak su petorica igrača na reprezentativnom popisu, a to su Greg Taylor, Callum McGregor, David Turnbull, James Forrest i Ryan Christie.

Zamislimo samo da je hrvatski izbornik Dalić na popis stavio dvojicu iz Dinama, a petoricu iz Osijeka, kakve bi reakcije bile?

Inače, najveća zvijezda škotske reprezentacije je igrač Liverpoola, Andrew Robertson, čija je vrijednost prema Transfermarktu procijenjena na 70 milijuna eura, dok cijela momčad vrijedi, prema istom izvoru, 243,4 milijuna eura.

Samo usporedbe radi, Hrvatska je procijenjena na 364,1 milijun eura.

Popis škotske nogometne reprezentacije:

Vratari: Craig Gordon, David Marshall, Jon McLaughlin

Obrana: Liam Cooper, Declan Gallagher, Grant Hanley, Jack Hendry, Scott McKenna, Stephen O'Donnell, Nathan Patterson, Andy Robertson, Greg Taylor, Kieran Tierney

Vezni red: Stuart Armstrong, Ryan Christie, John Fleck, Billy Gilmour, John McGinn, Callum McGregor, Scott McTominay, David Turnbull

Napadači: Che Adams, Lyndon Dykes, James Forrest, Ryan Fraser, Kevin Nisbet