SPEKTAKL JE ZAGARANTIRAN

Skijašice složne: Sljemenska je publika najbolja

29.12.2011 u 13:35

Bionic
Reading

Najbolje svjetske skijašice najavile su svoj dolazak na osmo izdanje Audi FIS Ski World Cupa 'Vip Snow Queen Trophy' koje se na Sljemenu održava 3. i 5. siječnja 2012.

Tako će gledatelji ženskog slaloma na Sljemenu 3. siječnja imati priliku vidjeti najbolje što svjetsko skijanje trenutačno može ponuditi.

Za aktualnu pobjednicu Svjetskog kupa Njemicu Mariju Hoefl-Riesch Sljeme je posebna utrka Svjetskog kupa zbog publike koja uživa u skijanju.

'Publika je na Sljemenu sjajna, bučna i s oduševljenjem dočekuje sve skijašice i skijaše. Sviđa mi se i staza na Sljemenu, svake je godine to veliki skijaški događaj', ističe Maria Hoefl-Riesch.

Njezina najveća konkurentica i prijateljica, Amerikanka Lindsey Vonn, također voli dolaziti u Zagreb.

'Na Sljeme uvijek dolazi jako puno ljudi, a i staza je među najboljim slalomskim stazama u Svjetskom kupu. Znam da je zagrebačka publika jako glasna i voljela bih kad bi za mene navijali onako bučno kako to znaju', poručila je Lindsey Vonn.

Slovenki Tini Maze Sljeme je jedna od od najdražih, ali i najzahtjevnijih utrka.

'Sljemenski je slalom jako dugačak, zato traži dobru pripremu i koncentraciju. To je i jedna od najbolje organiziranih utrka Svjetskog kupa, koja privlači najviše publike u ženskoj konkurenciji Svjetskog kupa', kaže Tina.

I najbolja svjetska slalomašica Austrijanka Marlies Schild pamti Zagreb po velikom broju gledatelja i jako dobro pripremljenoj stazi:

'Staza na Sljemenu ima sve, i ravne i strme dijelove, zato je uvijek tako zanimljiva.'

Marlies je trostruka pobjednica i aktualna snježna kraljica Sljemena, a kako je i ove sezone u sjajnoj formi, nada se ponovnom osvajanju trofeja.

Bit će teško, ali svakako ću se potruditi obraniti naslov', najavljuje trenutačno najbolja austrijska skijašica.

Finkinja Tanja Poutiainen na Sljemenu je dvaput pobjeđivala, zadnji put prije četiri godine.

'Sljeme je uvijek bila sretna staza za mene, odlično pripremljena, zato se veselim ponovnom nastupu. Dodatna je atrakcija noćna utrka, a i gledatelji su blizu staze, što stvara posebnu atmosferu', ističe Tanja Poutiainen.

Slovakinja Veronika Zuzulova nada se da će je hrvatska publika 'posvojiti', s obzirom na to da ove godine nema hrvatskih skijašica u sljemenskom slalomu.

'Za mene je u Zagrebu sve stalno najbolje i ove se godine nadam da će publika navijati za mene, kao da sam domaća', poručuje najbolja slovačka skijašica.

Obje ovogodišnje utrke Audi FIS Ski World Cupa Vip Snow Queen Trophy ponovno će biti noćne. Start je prve vožnje ženskog slaloma 3. siječnja u 15 sati, a druge vožnje u 18 sati. Start je prve vožnje muškog slaloma 5. siječnja u 14.30, dok druga vožnja najboljih svjetskih slalomaša počinje u 17.30 sati.