UTRKA JE POČELA

Skauti Arsenala dolaze na Poljud, za oko im je zapeo Hajdukov dragulj

01.12.2023 u 08:43

Bionic
Reading

Hajduk u subotu (17:30, MAXSport 1, MAXtv) protiv Gorice igra posljednju ovogodišnju utakmicu na Poljudu

S obzirom na to da su Bijeli trenutno vodeća momčad SuperSport HNL-a, tribine će zasigurno biti dobro popunjene, a na njima će se naći i posebni gosti iz Engleske.

Naime, kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, skauti Arsenala bit će u subotu na Poljudu, a razlog njihovog dolaska je Rokas Pukštas.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Arsenal je godinama pod palicom Arsenea Wengera bio poznat kao klub koji traži mlade igrače koje će onda razviti u top klasu, a iako je klub posljednjih godina skrenuo u smjeru trošenja astronomskih iznosa na igrače koji su već dokazani na najvišoj razini, u Pukštasu vide potencijalnog veznjaka za budućnosti.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Iako su njegove sposobnosti glavni razlog interesa kluba iz sjevernog Londona, u cijeloj priči važnu ulogu igra i to što je Pukštas iz SAD-a, jer klubovi Premier lige nikada ne zanemaruju aspekt marketinške privlačnosti nogometaša, a usto je i sam vlasnik Arsenala Amerikanac. Riječ je o Stanu Kroenkeu, milijarderu iz Missourija, koji u svom sportskom portfelju između ostaloga ima i LA Ramse (NFL), Denver Nuggetse (NBA), Colorado Avalanche (NHL) i Colorado Rapids (MLS).

Pukštas je prošli tjedan potpisao novi ugovor s Hajdukom koji vrijedi do 2027. godine, ali s obzirom na interes mnogih klubova iz cijele Europe, pitanje je hoće li se toliko zadržati u Splitu.

Transfermarkt ga trenutno procjenjuje na tri milijuna eura, ali jasno je da ta brojka ne odražava njegovu pravu tržišnu vrijednost u ovom trenutku, piše Slobodna Dalmacija

Standings provided by Sofascore

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.