BARCA SLAVILA U MADRIDU

Skandal kakav Španjolska ne pamti; zbog koša Hrvata Real prijeti istupanjem iz lige!

18.02.2019 u 10:01

Bionic
Reading

Nakon što su košarkaši Barcelone, u dramatičnoj i kontroverznoj završnici, slavili u finalu Španjolskog kupa protiv Real Madrida čini se kako bi sve moglo pretvoriti u veliki skandal. Pogotovo jer se igralo u Madridu…

Naime, čelnici košarkaškog kluba Real Madrid ozbiljno razmišljaju o napuštanju španjolske ACB lige jer su jako nezadovoljni nekim sudačkim odlukama s naglaskom na pobjednički koš Hrvata Ante Tomića 1.2 sekunde prije kraja produžetka. Naime, iako je Barcelona slavila 94:93 pobjednički koš kapetana Tomića priznat je tek nakon što su pregledavali video snimku.

Podsjetimo, 217 cm visoki Dubrovčanin Ante Tomić – inače bivši igrač Reala - u pokušaju izbjegavanja blokade pokušao je poentirati na drugi obruč polaganjem lopte od ploče, a nakon što je lopta udarila u ploču (i čini se dotakla obruč!) loptu je uhvatio Randolph. Sporni koš pogledajte OVDJE.

Činilo se kako je prema pravilima sve čisto te kako neće biti svirana silazna putanja, ali na kraju su suci odlučili pobjednika što je izazvalo bijes u Madridu jer smatraju da taj koš nije trebalo biti priznat.

No, isto tako treba reći kako su suci u završnici napravili nekoliko velikih pogrešaka upravo na štetu Barcelone. Najveća sudačka pogreška dogodila se 10 sekundi prije kraja produžetka kod vodstva Barce 92:90, kada je Singletona u pokušaju zakucavanja Randolph zaustavio guranjem u leđa i udarcem po ruci.

Prema posljednjim informacijama čelnici Real Madrida uputili zahtjev čelnicima ACB lige da se službeno oglase i priznaju kako su ih suci oštetili uz dodatak kako će, ako se ispričaju, najozbiljnije razmotriti mogućnost istupanja iz ACB lige. Ukratko, sve je poprimilo razmjere skandala kakav Španjolska ne pamti.