UKRAJINSKI NOGOMETAŠ

Sjećate se Artema Radčenka koji je za Hajduk odigrao svega 158 minuta? Još uvijek igra nogomet, ali...

24.08.2022 u 11:18

Bionic
Reading

Ukrajinac Artem Radčenko, bivši igrač Hajduka i dalje je aktivan u nogometu. Na Poljud je stigao s reputacijom velike nadolazeće zvijezde, no sve je krenulo naopako još u Splitu

Podsjetimo, u Split je stigao nakon što su propali njegovi pregovori s turskim Fenerbahčeom, no nije se dugo zadržao. U nešto više od godinu dana Radčenko nosio dres Bijelih svega 158 minuta, a onda mu je presudil prometna nesreća u kojoj je sudjelovao pod utjecajem alkohola. Bo je to je bio početak kraja.

Klub je rastanak tada objavio ovim riječima:

'Artem Radchenko više nije igrač Hajduka, Klub i ukrajinski nogometaš raskinuli su danas ugovor. U bijelom dresu Radchenko ove sezone nije upisao niti jedan nastup. Ukupno je u Hajduku odigrao šest utakmica (158 minuta proveo je u igri).'

Igrač koji je najbolje osjećao u ulozi lijevog krila, ali se mogao koristiti i kao desno krilo i kao srednji vezni, nakon Hajduka je promijenio šest klubova da bi konačno potpisao za litvanskog trećeligaša Format Marin iz Jonave. Zanimljivo je kako ovaj klub nakon 24 odigrana kola nije osvojio niti jedan bod, a ima gol razliku 8:76!

Dvadesetsedmogodišnji Radčenko s litvanskim klubom dogovorio je suradnju do kraja ove sezone.

Nakon Hajduka igrao je za bjeloruski Dnjepr Mogilev pa za latvijsku Jelgavu i ukrajinski trećeligaški klub Peremoga Dnjepr odakle stiže u Jonavu.

Dobar dio karijere bio je bez kluba, a iako je bio član svih mlađih reprezentativnih selekcija Ukrajine nije uspio napraviti veliku karijeru.