NBA DOIGRAVANJE

Sjajni Stephen Curry preuzeo odgovornost i Warriorse ostavio u utrci za naslov

01.05.2023 u 09:25

Bionic
Reading

Golden State Warriorsi su pobijedili kao gosti Sacramento Kingse sa 120:100 u odlučujućoj, sedmoj utakmici prvog kruga doigravanja i tako sa 4-3 u pobjedama ostali u igri za obranu naslova osvojenog prošle godine.

Nedvojbeni junak pobjede Warriorsa bio je njihov kapetan Stephen Curry koji je postigao 50 koševa uz šut 20/38, za tricu 7/18, a tome je dodao osam skokova i šest asistencija.

Uz Curryja, sjajnu je utakmicu odigrao centar Kevon Looney koji je sakupio 21 skok, od toga 10 napadačkih, a uz to je ubacio 11 poena i imao četiri asistencije.

Iako nisu imali dobru šutersku večer svoj su doprinos dali Andrew Wiggins sa 17 koševa i sedam skokova, Klay Thompson sa 16 poena, a Draymond Green je spojio osam koševa i osam skokova.

Aktualni prvaci su utakmicu prelomili u drugom poluvremenu, u koje su ušli s dva koša zaostatka (56-58). No, Kingsi su u drugom dijelu utakmice ubacili samo 42 koša, a primili 64, od kojih im je 30 ubacio nezaustavljivi Steph Curry.

Najbolji strijelac Kingsa u ovom dvoboju bio je Domantas Sabonis sa 22 koša, čemu je dodao osam skokova i sedam asistencija. De'Aaron Fox je ostao na 16 poena, a po 14 su ubacili Malik Monk i Terence Davis.

Warriorsi neće imati previše vremena za odmor, jer ih već u noći s utorka na srijedu po srednjoeuropskom vremenu (4 sata ujutro) čeka prva utakmica konferencijskog polufinala, kad će u svom Chase Centeru ugostiti Los Angeles Lakerse predvđene LeBronom Jamesom.