opet na san siru

Sjajni napadač pokajnički se vratio u Inter kako bi oživio karijeru, a svi sad čekaju reakciju navijača koji su mu okrenuli leđa

29.06.2022 u 12:15

Bionic
Reading

Romelu Lukaku (29) prošlog je ljeta u transferu teškom čak 115 milijuna eura napustio Inter i potpisao za Chelsea. No, sjajni belgijski napadač nije se snašao na Stamford Bridgeu i sada se vraća na San Siro na jednogodišnju posudbu

U ponedjeljak je Romelu Lukaku (29) stigao u Milano, odradio je liječničke preglede te bi danas i službeno trebao potpisati novi ugovor s Interom.

Radi se o jednogodišnjoj posudbi nakon koje bi ga Inter ponovno mogao otkupiti od Chelseaja. Istog onog Chelseaja kojem ga je prošlog ljeta prodao za čak 115 milijuna eura!

No, Lukaku se ni u svom drugom mandatu u Chelseaju nije snašao te se pokajnički odlučio vratiti u redove Intera. Talijanski mediji tvrde kako su se klubovi vrlo brzo dogovorili, Lukaku će na San Siru zarađivati oko osam milijuna eura.

'Presretan sam da sam opet ovdje', rekao je kratko belgijski reprezentativac, kojeg su na aerodromu u Milanu dočekali brojni navijači usprkos pozivu Interovih ultrasa da se doček bojkotira.

Podsjetimo, Lukaku je u sezoni 2020.'21. bio najbolji igrač Intera, predvodio je 'nerazzurre' do naslova prvaka, u 44 utakmice zabio je 30 golova. No, Inter ga je zbog financijskih problema prošlog ljeta prodao Chelseaju za 115 milijuna eura...

Lukaku se baš i nije snašao u svom drugom dolasku na Stamford Bridge, ukupno je odigrao 44 utakmice za 'bluese' i zabio tek 15 golova. Za igrača plaćenog 115 milijuna eura to je debelo ispod svih očekivanja.

Zato je i logična odluka da ga 'vrate' Interu gdje će Romelu Lukaku pokušati oživjeti karijeru. Pristao je zato i na 30 posto manju plaću. U Londonu je imao 11,5 milijuna eura na godinu, a sada će igrati za oko osam milijuna.

Pitanje je samo kako će ga prihvatiti navijači, veliki dio njih najavio je bojkot jer ga smatraju izdajnikom, ali neki su ga spremno dočekali i pozdravili njegov povratak u redove Intera.