UZBUDLJIVO NA KANTRIDI

Sjajni golovi Rijeke, Žilina ostala u igri pred uzvrat

01.08.2013 u 20:55

  • +4

Europska liga, 3. pretkolo: Rijeka - Žilina

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke pobijedili su na domaćem terenu u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige slovačku Žilinu rezultatom 2:1

Kekova momčad odigrala je odličnu utakmicu protiv neugodnog protivnika. Rijeka je pokazala snagu na terenu, stigla do pobjede i lagani je favorit za prolazak u posljednju rundu kvalifikacija za Europsku ligu, no opasna Žilina neće se samo tako predati pa možemo očekivati uzbudljiv uzvrat.

U odličnoj navijačkoj atmosferi Rijeka je na fantastičan način otvorila utakmicu. Već u 3. minuti povratnik Anas Sharbini sjajno se oslobodio braniča, još bolje pucao poluvisoko u suprotni kut, golman Dubravka je bio nemoćan i Riječani su rano poveli.

Žilina je odmah uzvratila s tri poluprilike, no Vargić je bio svaki put na pravom mjestu. Ipak, Rijeka je do poluvremena mogla i povećati svoju prednost. Jugović je glavom iz blizine u 21. minuti pucao preko gola, da bi četiri minute kasnije Alispahić bio u odličnoj poziciji, no njegov je udarac prohujao par centimetara pokraj Dubravkine vratnice. U 43. minuti Sharbini je bio u novom opasnom prodoru, ali mu se slovački golman bacio pod noge i otklonio opasnost.


Drugo poluvrijeme započelo je velikom prilikom gostiju. Škvarka se sjurio prema golu, opalio iz daljine, no Vargić je ponovo bio na mjestu. U sljedećem napadu opet je zaprijetio Sharbini, koji je ostao sam u kaznenom prostoru, ali mu je lopta otišla preko noge i velika prilika je propala.

Zoran Kvržić postao je junak u 60. minuti, nakon što se sjajno snašao u jednoj gužvi i preciznim udarcem u desni kut slovačkog gola matirao Dubravku. Rijeka je tako došla do kapitalne prednosti 2:0, no nije ju uspjela zadržati. U 74. minuti Tomaš Majtan se najbolje snašao nakon kornera i vratio Žilinu u utakmicu.

U samoj završnici obje su momčadi nastavile s napadačkom igrom, ali izrazitih prilika više nije bilo, pa će konačna odluka o pobjedniku morati pasti za tjedan dana u Slovačkoj.

Europska liga, 3. pretkolo:

Rijeka – Žilina 2:1 (Sharbini 3, Kvržić 60 / Majtan 74)