ništa nije riješeno

Sjajni Dario Šarić spasio Philadelphiju: Je li još uvijek moguće i potpuno čudo?

08.05.2018 u 08:51

Bionic
Reading

Dario Šarić s 25 postignutih koševa bio je najbolji u redovima Philadelphije koja je ovog ponedjeljka pobijedila Boston 103:92 i tako smanjila zaostatak u polufinalu Istočne konferencije na 1-3.

Sixersi se nalaze u teškoj situaciji nakon tri poraza u nizu, no ništa još nije riješeno. Protiv Celtica ovog ponedjeljka napokon su uspjeli pobijediti i tako ostati u igri za ulazak u finale Istočne konferencije, gdje se već nalazi LeBronov Cleveland koji je pomeo Toronto 4-0.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Philadelphia je do triumfa stigla rezultatom 103-92 pred svojim navijačima, a Dario Šarić je bio najbolji u njezinim redovima Zabio 25 koševa uz osam skokova, četiri asistencije, jednu ukradenu loptu i jednu blokadu. Ben Simmons dodao je 19 koševa, 13 skokova i pet asistencija, a. McConnell je zabio 19, dok je Embiid upisao 'double-double' (15 koševa uz 13 skokova).

Šarićeva družina u sljedećem dvoboju gostuje u Bostonu, a ako i tada trijumfira, sve će biti otvoreno. Čudo je i dalje moguće, nešto što još nitko nije uspio ostvariti u NBA ligi, a u 130 navrata momčadi su se našle u 0-3 zaostatku...

Cleveland Cavaliers su opet na krilima LeBrona Jamesa s visokih 128-93 svladali Toronto Raptorse i sada, nakon što su seriju dobili sa 4-0, čekaju boljeg iz ogleda između Boston i Philadelphije.

James je utakmicu završio sa 29 koševa, osam skokova i 11 asistencija, Kevin Love je dodao 23 koša, Kyle Forver 16 points, a J.R. Smith 15. Ante Žižić je odigrao tri minute, ali nije upisao pogodak, imao je tri promašaja iz tri šuta, ali je ugrabio jedan skok.

Kod Toronta najbolji je bio Jonas Valanciunas sa 18 poena, dok je njihov najbolji igrač DeMar DeRozan ostao na 13 koševa nakon što je isključen u trećoj četvrtini. Kyle Lowry je ubacio svega pet koševa.

I tako je treću godinu zaredom Cleveland eliminirao Toronto iz doigravanja i upisao desetu pobjedu zaredom u postsezoni nad Raptorsima.

Cleveland je imao šut iz igre 59.5 posto i njegovi su igrači pogodili 12 trica iz 26 pokušaja, Raptorsi su imali šut iz igre 45.6 posto i pogodili su svega četiri trice iz 15 pokušaja.

  • +23
Hrvatski košarkaši u NBA ligi u sezoni 2017/18. Izvor: Profimedia / Autor: N.N.