Lukša Jakobušić

Predsjednik Hajduka se pohvalio zaradom pa prozvao HNS: To nije prirodno...

01.06.2023 u 23:06

Bionic
Reading

Na sjednici Skupštine HNK Hajduk prihvaćena su sva izvješća o radu za 2022. godinu koju su Splićani završili s gotovo milijun eura plusa.

Predsjednik kluba Lukša Jakobušić se u svom govoru osvrnuo na proteklo razdoblje, planove za budućnost, a dotaknuo se i odnosa s Hrvatskim nogometnim savezom.

+Dokazano smo najbolja Akademija u Hrvatskoj. Imamo rekordan broj pretplata i navijača. Ne bi bili u istom raspoloženju da nismo osvojili kup. Ova godina je iznimno teška za cijeli klub. Čestitam svima, ali se moram zahvaliti i vlasnicima i suvlasnicima. Bilo je turbulentno. Bilo je svega, očekivanja, rezultata, loših odluka kojima sam osobno kumovao. Za mene je bila vrlo specifična godina. Kada seniori osvoje trofej, puno je lakše. Čestitam igračima i stručnom stožeru. Ostaje žal što se nismo do kraja borili za prvaka. To je minimum kojem bi trebali težiti. U prvom mjesecu je stigao trener Leko, Benrahou iz Nimesa, Ferro iz Benfice i Anello na posudbu iz Lommela. Ugovore su potpisali Luka Vušković, Marko Capan i Niko Sigur. Stipe Biuk, Marin Ljubičić, Jani Atanasov i David Čolina su transferirani, a sa Samuelom Eduokom smo raskinuli ugovor. Rekli smo da trebamo dva mlada igrača promovirati. Devet juniora je bilo u sastavu seniora. Vušković, Capan, Letaj i Sigur su imali debije u ovoj godini. Neki su već nositelji u prvih 11. Nadmašili smo 2022. i pokazali smjer kojim treba ići', presnosi Jakobušićeve riječi Dalmatinski portal.

Potom je Jakobušić nastavio:

'Prijelazni rok počinje 19.6. Zahvaljujem se svim igračima: Subašiću, Simiću, Lovrencsicsu, Fossatiju, Borevkoviću i Anellu. Svi znamo što nam nosi iduća sezona. Fokusirani smo na sebe. Treba više raditi, manje pričati. Bit će uspona i padova. Toga uvijek ima u Hajduku. Bitno je samo kako prođemo kroz to razdoblje. Akademija je druga u Europi. To je najveći hrvatski uspjeh u svim kategorijama. Nije tajna da smo to htjeli sa seniorima, ali juniori su nam pokazali put. Fali nam pobjednički mentalitet.  Ne mogu, a ne zahvaliti se gospodinu Bori Primorcu, Goranu Sabliću, Hrvoju Vukoviću i Mati Radiću. Bez njih to ne bilo moguće. Ne mogu se oteti dojmu da naši rezultati Akademije nisu prepoznati u HNS-u. Radomlje nam je odlična baza, ideja nam se dodatno ojačati sa Solinom. Vjerujem da bi naši igrači mogli pomoći Solinu. Tu je i ženski klub koji raste. Put Rokasa Pukštasa najbolje pokazuje što se sve može u jednoj godini. Otvorili smo prošli mjesec u Zadru još jedan Fan shop. Imamo tri puta veći rast prodaje u fan shopovima. U 2020. godine prodaja je bila 917.000 eura, a sada je četiri i po milijuna. Radimo sve da omogućimo lakši ulazak navijačima na stadion. Hajduk digital ima 183.000 registriranih korisnika. On puno košta, ali bit će još bolji. U HNS-u nismo prisutni, nemamo utjecaj, ali to njima odgovara. Nije prirodno da Hajduka nema u HNS-u. Kada oni budu htjeli da Hajduk participira, mi ćemo biti aktivni sudionici. Možda ima puno hajdukovaca u Savezu, ali oni nisu delegirani od strane Hajduka. Operativno surađujemo, to je naš Savez, ali naša snaga nije prisustvo u HNS-u. Naša isključiva snaga su navijači. Trenutno ima 73.646 članova. Ovakve brojke, preko 300.000 gledatelja smo imali kada se igrala Liga prvaka u sezoni 94/95.'. zaključio je predsjednik HNK Hajduk.