ovo je dugo čekao

Sjajne vijesti za hrvatskog reprezentativca; ostaje u momčadi u kojoj se afirmirao, a igrat će i Ligu prvaka

13.06.2019 u 13:19

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić (24) uskoro bi trebao postati najskuplje pojačanje u povijesti Atalante. Momčad iz Bergama izborila je Ligu prvaka te odlučila aktivirati klauzulu kojom bi od Chelseaja otkupili Pašalića za 15 milijuna eura...

Mario Pašalić (24) iz Hajduka je u ljeto 2014. godine prodan londonskom Chelseaju. Od tada je prošlo pet godina, a Pašalić nije odigrao niti jednu jedinu utakmicu za 'bluese'. Svaku je sezonu proveo na posudbi u drugom klupu, krenuo je od španjolskog Elchea, pa preko Monaca i Milana te moskovskog Spartaka početkom prošle sezone stigao u Atalantu.

I tu doslovno igrački procvao. Odigrao je Mario Pašalić ove sezone 33 utakmice u Serie A, zabio je pet golova uz još tri asistencije. Odigrao je hrvatski reprezentativac i pet utakmica u talijanskom Kupu (dva gola) te četiri utakmice u Europskoj ligi (jedan gol).

>> Sjajni je Hrvat najveće otkriće talijanske Serie A, ovog bi ljeta trebao potpisati bogati ugovor...

Generalno gledajući, bio je Mario Pašalić jedan od najboljih pojedinaca u momčadi koja je igrala finale Kupa te senzacionalno sezonu u Serie A završila na trećem mjestu te izborila izravan plasman u Ligu prvaka! Jasno je kako su momčadi iz Bergama automatski porasle ambicije, a u planovima trenera-čudotvorca Gian-Piera Gasperinija važno mjesto u momčadi za sljedeću sezonu ima i Mario Pašalić.

  • +8
Mario Pašalić - hrvatski nogometni reprezentativac Izvor: Pixsell / Autor: Jonathan Moscrop/Press Association/PIXSELL

Čelnici Atalante dugo su 'lomili' i premišljali se, a talijanski mediji donose kako je na kraju ipak pala odluka - aktivirat će otkupnu klauzulu te će od Chelseaja kupiti našeg reprezentativca! Chelsea za Pašalića traži 15 milijuna eura, nisu 'bluesi' spremni na nikakve popuste, pa će naš sjajni veznjak tako postati najskuplje pojačanje u klupskoj povijesti.

Ujedno će mu se i ostvariti želja jer je u ekskluzivnom razgovoru za tportal i sam Mario Pašalić nakon velikog uspjeha s Atalantom poručio čelnicima Chelseaja gdje želi nastaviti karijeru. Pogađate, radi se o Atalanti...