SAMO ZA TPORTAL

Mario Pašalić nakon velikog uspjeha s Atalantom poručio čelnicima Chelseaja gdje želi nastaviti karijeru

03.06.2019 u 06:24

Bionic
Reading

Problemi s ozljedama te izostanci nekih važnih igrača početne postave doveli su izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića u situaciju da za utakmicu protiv Walesa (subota 8. lipnja, Osijek, 15 sati) neko od rješenja potraži i među igračima iz drugog plana. Jedan od onih koji iza sebe imaju odličnu sezonu, a posebice njenu završnicu, i 24-godišnji je Mario Pašalić

Nakon dijela priprema u Splitu i Omišu hrvatska nogometna reprezentacija preselila se u petak u Rijeku te će na Rujevici odrađivati pripreme za subotnji ogled protiv Walesa.

Izbornik Zlatko Dalić nakon tzv. dalmatinskog dijela priprema morao se odreći još trojice igrača, Marka Roga, Filipa Bradarića i Nikole Vlašića, koje su zaustavile ozljede. Pridodamo li tome da od prvog dana zbog nagomilanog umora, a možemo dodati i stresa, nema ni Ivana Rakitića, jasno je da će izbornik u veznom redu tražiti neka nova rješenja.

Naravno, izbornik je taj koji sastavlja momčad i ima najbolji uvid u stanje igrača, ali jedan od onih koji čekaju 'zapeti k'o puška' jest i Mario Pašalić, 24-godišnjak koji je nominalno član Chelseaja, kluba osvajača Europske lige, a formalno igrač Atalante, kluba iz Bergama, čija je završnica sezone oduševila nogometni svijet.

  • +8
Mario Pašalić - hrvatski nogometni reprezentativac Izvor: Pixsell / Autor: Jonathan Moscrop/Press Association/PIXSELL

Jer prvi put izboren je nastup u Ligi prvaka, dok su iza njih ostali velikani poput Milana, Rome, Lazija...

'Ma, taj kraj sezone uistinu je bio sjajan. Posebno kada se sjetim kako smo ušli u nju. Uz jednu pobjedu u prvih osam kola, kada smo bili na začelju tablice, pa i uz poraz od Kopenhagena, nije izgledalo dobro. Međutim, unutar momčadi vidjeli smo da imamo kvalitetu. Dogodio nam se splet svega i svačega te smo se polako počeli dizati u formi. Potom smo upisali četiri uzastopne pobjede, od toga jednu veliku i vrijednu protiv Intera. Potom smo dobili i Lazio, dva puta smo remizirali s Juventusom i Romom, pa u četvrtfinalu kupa izbacili Juventus pobjedom 3:0', u razgovoru za tportal prisjetio se važnih dvoboja Mario Pašalić.

'Ipak, ključna pobjeda, koja nas je vratila u borbu za mjesta što vode u Ligu prvaka, bila je ona protiv Napolija. Tada smo postali svjesni da uistinu možemo napraviti čudo. I to smo na kraju i uspjeli - prvi smo put izborili nastup u Ligi prvaka.'

Vaša statistika, s obzirom na to da već petu sezonu mijenjate i ligu i klub, bez obzira što ste igrač Chelseaja, izgleda vrlo dobro?

Pa, statistika tako izgleda, iako sam nezadovoljan minutažom. Jer ove sezone odigrao sam u svim natjecanjima oko 42 utakmice, upisao osam golova i sedam asistencija, a odigrane minute baš i nisu prevelike. Od tih 40-ak nastupa uglavnom sam ulazio s klupe. Međutim, bez obzira koliko sam možda očekivao više minuta, nemam se pravo ljutiti jer zna se da se momčad koja pobjeđuje ne mijenja. I naravno, meni je, kada su rezultati dobri, puno ugodnije u takvom okruženju. A mislim da se to vidjelo i prema mom doprinosu svim tim uspjesima.

Igrač ste Chelseaja, ali nosili ste dres Elchea, Monaca, Milana, moskovskog Spartaka i sada Atalante. Je li došlo vrijeme da se negdje skrasite?

Meni je uistinu već dosadilo seliti se svake godine iz grada u grad, mijenjati klubove, privikavati se na nove momčadi. Sada sam stigao u Atalantu, s time da klub ima pravo otkupa ugovora, i vidjet ću što će biti. Upravo ovih dana vode se pregovori i vidjet ću što će ispasti.

Chelsea je pobjedom u Europskoj ligi izborio plasman u Ligu prvaka, ali to je uspjelo i Atalanti. Dakle, izazov bi bio ostati i u Bergamu?

Svakako. Ali vidjet ćemo. Atmosfera je nakon tog uspjeha odlična, klub se diže unazad tri sezone, od dolaska trenera Gasperinija.

Ali što ćete ako on ode?

Neće otići, dogovorio je ostanak s klubom, što je svakako odlična vijest.

Vaše raspoloženje također je odlično, što izborniku Daliću može biti utjeha, kada su ga već zadesili svi ovi problemi s ozljedama?

Da, ti uspjesi su me podigli, ali ja ne želim nikakvim svojim izjavama stvarati pritisak na izbornika. On najbolje zna što treba napraviti i što mu treba za pobjedu protiv Walesa. Igrača ima dovoljno, a u veznom redu smo uvijek imali odlične igrače. Naravno, spreman sam, ali strpljivo čekam svaku izbornikovu odluku.

U Atalanti ste uglavnom igrali iza dva napadača, ali izborniku Daliću mogli biste pomoći i na drugoj poziciji?

Obično igram zadnjeg veznog ili polušpicu, jer u Atalanti igramo s dva zadnja vezna i jednom polušpicom, tako da mogu igrati na obje pozicije.

Bez obzira gdje igrali, najvažnije je da Hrvatska pobijedi Wales, jer kiks i poraz od Mađarske nikome nisu dobro sjeli?

'Taj nas je poraz malo uzdrmao. Međutim, treba ga zaboraviti i u ovih nekoliko dana još se bolje pripremiti kako bismo slavili protiv Walesa i vratili se na pobjednički put', zaključio je Mario Pašalić u razgovoru za tportal.