SUTRA ODLUKA O NASTAVKU

Sjajna vijest: Kostelićevi ligamenti izdržali

12.02.2012 u 17:19

Bionic
Reading

Klackalica se srećom nastavila kretati. Nakon što je Ivica Kostelić upisao 24. pobjedu karijere i obranio kombinacijski globus, Hrvatskom je prostrujala vijest da je teže ozlijedio koljeno. No pregled magnetom otkrio je da je, čini se, riječ 'samo' o nagnječenju zgloba koljena i da bi Ivica trebao ući u borbu za novi veliki globus

Čitav svijet je u kratkom roku saznao za tegobe hrvatskog asa, koji se jedva uspeo na postolje kako bi uzeo novu gomilu nagrada. Teškim korakom, ne mogavši saviti koljeno, otišao je do kombija i na pregled, a suze su asocirale na težu ozljedu i kraj sezone.

'Ovakvu bol osjetio sam u Madonni prije osam godina. Bojim se da je opet otišao meniskus', požalio se Ivica svom timu u ciljnoj ravnini i slavlje je prestalo.

Uslijedili su sati neizvjesnosti, ali nalaz je otkrio da nema novih ozljeda ili oštećenja koljena. Isti nalaz, javlja skijaški savez, sugerira da je riječ o nagnječenju zgloba koljena.

Znači, ligamenti nisu puknuli, a razina eventualnog istegnuća provjerit će se ponovljenim pregledom u ponedjeljak u Baselu. Tada će biti objavljen plan rehabilitacije i projekcija mogućnosti povratka natjecanjima, a neslužbene informacije kažu da će Ivica svakako preskočiti utrke idućeg vikenda u Banskom (slalom, veleslalom), te da bi po juriš na sedmu pobjedu sezone možda mogao krenuti već za devet dana u paralelnom slalomu u Moskvi. Srljanja s povratkom, naravno, neće biti. Pred skijaškom elitom je gust raspored i Kostelićev tim će budno pratiti sve detalje vezane uz Ivičino koljeno.

Raspored do kraja sezone:

18-19 veljače - Bansko (VS, SL)
21 veljače - Moskva (PS)
24-26 veljače - Crans Montana (2*SG, VS)
2-4 ožujka - Kvitfjell (2*SG, SP)
10-11 ožujka - Kranjska Gora (VS, SL)
15-18 ožujka - Schladming (SP, SG, VS, SL)

Poredak ukupnog poretka svjetskog kupa:

1. Ivica Kostelić 1043
2. Beat Feuz 973
3. Marcel Hirscher 825
4. Aksel Lund Svindal 691
5. Didier Cuche 661
...