22. kola SuperSport HNL-a

Sjajna utakmica u Kranjčevićevoj; pogledajte kako je Lokomotiva dva puta šokirala Dinamo

10.02.2024 u 19:25

Bionic
Reading

U utakmici 22. kola SuperSport HNL-a Lokomotiva i Dinamo su u Kranjčevićevoj ulici igrali 2:2. Sva četiri gola pala su u prvom poluvremenu...

Lokomotiva je vodila sa 1:0 i 2:1 golovima Fabijana Krivaka (18) i Duje Čopa (45+5), no Bruno Petković (40, 45+8) je uspijevao izjednačavati. Dinamo je dva puta doživio šok, a na kraju je ipak ostao bez dva važna boda. No, nekako je izbjegao poraz...

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Do vodstva je Lokomotiva stigla u 18. minuti kada je Smakaj sa svoje polovice odigrao dugu loptu prema Krivaku koji je izbjegao zaleđe i krenuo prema Zagorcu, umalo ga je stigao Perković koji se okliznuo u ključnom trenutku pa je mladi napadač domaćih imao dovoljno vremena da se namjesti za mirnu realizaciju.

>> SVE GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

Prvo poravnanje uslijedilo je nakon što se Špikić dobrim driblingom na desnoj strani kaznenog prostora izborio za prostor i dodavanje Petkoviću koji je "drop-kickom" sa sedam metara "probio" blok koji su činili vratar i dvojica obrambenih igrača Lokomotive na gol-liniji.

U podužoj nadoknadi prvog poluvremena postignuta su još dva gola. Novu prednost Lokomotivi osigurao je Čop koji je s tri metra poslao loptu u praznu mrežu nakon odlične kombinacije Krivaka i Smakaja, prvi je lijepom okomitom loptom proigrao drugog koji je onda nečim što je izgledalo između udarca i ubačaja pronašao nečuvanog Čopa.

No, iako su do odmora ostale tek sekunde, Lokomotiva nije uspjela sačuvati prednost, Baturina je dobio loptu na lijevom krilu i preciznim ubačajem pogodio Petkovića u glavu, a ovaj je snažnim trzajem po drugi put svladao Čavlinu.

Usprkos terenskoj inicijativi u nastavku Dinamo nije uspio postići pobjednički treći pogodak pa je ispustio još dva važna boda u borbi za naslov prvaka. Ostao je treći sa 41 bodom, tri manje od vodeće Rijeke, a jednim manje od drugog Hajduka, a sva sastava su odigrala isti broj utakmica. Peta Lokomotiva ima 29 bodova, dva manje od četvrtog Osijeka, a dva više od šeste Gorice.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

*statistike potražite OVDJE

  • +12
Lokomotiva - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL