RUKOMET - SP 2017.

Sjajna premijera 'nove' rukometne reprezentacije

08.01.2017 u 20:23

Bionic
Reading

U sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo, rukometaši Hrvatske u Umagu su na Croatia Cupu svladali Tunis 35:30...

Bila je to dobra partija 'kauboja', posebice u napadu. Hrvatski rukometaši s lakoćom su kontrolirali utakmicu i držali komotnu prednost, koja je u prvih deset minuta drugog poluvremena dosegla osam golova razlike.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Manuel Štrlek sa sedam golova, dok su Zlatko Horvat, Stipe Mandalinić i Lovro Jotić zabili po četiri. Reprezentaciju Tunisa predvodio je Oussama Boughanmi s devet golova.

Hrvatska je igrala bez kapetana Domagoja Duvnjaka koji je dobio poštedu zbog ozljede koljena, no protiv neugodnog Tunisa ostatak je reprezentativaca pokazao da se s pravom može računati na njih. Prvi dojam 'nove' Hrvatske koju je izbornik Babić izveo na teren? Napadački imamo širinu, a to će se još poboljšati kad u momčadi bude i Duvnjak. Njegovom kreacijom u napadu ćemo biti još ubojitiji... Obrana? Tu još ima puno prostora za napredak, neke 'linije' prelako su pucale protiv reprezentacije koja taktički baš i nije na najvišem nivou. Istina je da Babić ima još nekoliko dana za dodatno uigravanje, a do najtežih bi utakmica na SP-u i ta naša obrana trebala bi očvrsnuti.

Zabili smo 35 golova, to je sjajno, krila (Štrlek i Horvat) su u standardno dobroj formi, a veliko osvježenje je razigrani Lovro Jotić. Problem? Primili smo 30 golova, protiv ozbiljnih reprezentacija na SP-u takav si 'luksuz' ne možemo dozvoliti. Jer igrat će se puno čvršće obrane, neće biti toliko prilika za lake golove iz kontri, a na postavljenu obranu naš napad vrlo često ostane bez ideje...

U posljednjoj utakmici Croatia Cupa u ponedjeljak Hrvatska igra protiv Crne Gore (18 sati), koja je u subotu protiv Tunisa odigrala 31:31.

Svjetsko prvenstvo u Francuskoj na rasporedu je od 11. do 29. siječnja. Hrvatska se nalazi u skupini C s Njemačkom, Bjelorusijom, Mađarskom, Čileom i Saudijskom Arabijom, a četiri najbolje reprezentacije plasirat će se u osminu finala SP-a.