AUSTRIJA RAZOČARALA

Sjajna pobjeda Mađarske u 'austrougarskom' derbiju!

14.06.2016 u 19:52

Bionic
Reading

U prvoj utakmici skupine F mađarska reprezentacija otvorila je u Bordeauxu nogometni Euro impresivnom pobjedom protiv Austrije, zahvaljujući golovima Szalaija i Stiebera...

Austrijanci su na Euro ušli kao jedan od favorita iz sjene, nakon čak devet pobjeda i jednog remija u kvalifikacijama. No, već u prvoj utakmici izabranici izbornika Marcela Kollera upali su u probleme i doveli u pitanje uopće prolazak u nokaut fazu natjecanja.

Mađarska i Austrija često igraju prijateljske utakmice, imaju već 138. međusobnih susreta, a u ovom najvažnijem Mađari su odnijeli puni plijen, iako je Austrija dominirala u prvih sat vremena susreta.

Već u prvoj minuti David Alaba pogodio je vratnicu, a do odmora je veteran Kiraly još imao posla s njegovim i Junuzovićevim udarcama. Ipak, Mađari su sve to prebrodili i došli na svoje u 63. minuti kada je Adam Szalai izbjegao zaleđe i precizno dubinsko dodavanje Kleinheislera pretvorio u pogodak.

Samo tri minute kasnije Dragović je dobio drugi žuti karton i Austrija je ostala s igračem manje. Do kraja susreta Mađari su vješto čuvali svoju prednost i onda ju povećali u 87. minuti golom Stiegera koji je izašao sam pred Almera nakon dodavanja Priskina i rutinski zabio.

Mađarskoj je tako pripao trijumf koji bi ju mogao gurnuti u osminu finala, a Austrijanci će se morati vaditi protiv Islanda i Portugala u nastavku natjecanja u skupini F.


EP u nogometu, skupina F

Austrija – Mađarska 0:2 (Szalai 63, Stieber 87)