'SAMO' 70 MILIJUNA

Sjajan Bayernov potez: Prekretnica u našoj povijesti

16.10.2015 u 17:50

Bionic
Reading

Minhenski Bayern se odlučio na veliko infrastrukturno ulaganje kojim se nadaju nastaviti usporeni niz proizvodnje vlastitih 'kapitalaca'

Njemački nogometni velikan Bayern Munchen započeo je gradnju novog trening kampa vrijednog 70 milijuna eura

Novi kamp prostirat će se na 30 hektara, a bit će izgrađen u blizini stadiona Allianz Arena. Sadržavat će nogometni stadion sa tribinama za 2,500 gledatelja, te još sedam nogometnih terena od kojih će dva biti s umjetnom travom. U kampu će biti i nogometne akademija, te velika multifunkcionalna dvorana kao i poslovna zgrada.

Bayern je jedan od najbogatijih klubova na svijetu, samo je prošle godine uprihodio 530 milijuna eura od čega je 20 milijuna eura čiste dobiti, međutim već godinama nije iznjedrio svoju zvijezdu. Posljednja velika zvijezda potekla iz klupskog pogona je bio Thomas Müller koji je u seniore prešao 2009. godine.


'Vjerujem kako će ovaj centar biti prekretnica u povijesti našeg kluba. U radu s mlađim uzrastima još zaostajemo za nekim velikim europskim klubovima. Imamo još mnogo prostora za napredak, a kamp je jedan od takvih prioriteta,' kazao je predsjednik bavarskog kluba Karl Hopfner najavivši kako će kamp biti otvoren do početka sezone 2017/18.

Oduševljenje novim kampom nije skrivao niti trener prve momčadi Pepe Guardiola.

'To je najbolja vijest za ovaj klub, ali i grad. Važno je ulagati u razvoj mladih igrača kako bi ovdje stasali novi igrači kao što su Lahm, Müller i Schweinsteiger,' poručio je Guardiola.