Bomba sa 'čizme'

Širi se hrvatska kolonija u Serie A; talijanski velikani totalno poludjeli za sjajnim 'vatrenim' koji će biti idealno pojačanje u borbi za vrh

30.06.2020 u 09:02

Bionic
Reading

Atalanta i Milan kreću u veliku borbu za Josipa Brekala koji je ove sezone ostavio pečat u igri Wolfsburga

Atalanta je ove godine apsolutni hit talijanskog nogometnog prvenstva, a oduševili su i na europskoj sceni. Nakon šokantnog poraza od Dinama na Maksimiru, momčad iz Bergama se probudila i došla među najboljih osam u Europi. U Serie A su na četvrtom mjestu i slobodno možemo reći da imaju sezonu iz snova.

Nedavno su otkupili i Marija Pašalića iz Chelseaja za 15 milijuna eura, a prošle zime su iz Osijeka doveli Boška Šutala pa su i Hrvati dali svoj obol u ovim velikim uspjesima kluba. U klubu su očigledno zadovoljni s dvojicom Hrvata koje imaju pa bi sada htjeli dovesti i trećeg. Na meti im je sjajni 'vatreni' ofenzivac čije ih dovođenje neće koštati malo, a neće biti ni jedini koji ga love.

Riječ je o Josipu Brekalu koji je ove sezone oduševio u dresu Wolfsburga. Brekalo je zadnje četiri sezone proveo u Bundesligi gdje je nastupao za Wolfsburg i Stuttgart, a ove je sezone u 30 utakmica zabio tri gola i ustalio se u prvoj ekipi. Talijanski mediji pišu kako za Brekalom luduju Atalanta, Milan i Sampdoria.

Tutto Atalanta javlja kako bi Brekalo mogao koštati oko 25 milijuna eura i kako ga novi trener Milana Ralf Rangnick obožava i želi dovesti u svoj novi klub. Naravno, pratio ga je u Njemačkoj i zna koliko hrvatski reprezentativac vrijedi. Ipak, od njega ne odustaje ni Atalanta na čelu s Gian Pierom Gasperinijem koji ga vidi kao idealan dodatak svojem sustavu, ponajviše zbog tehničke potkovanosti i talenta.

Wolfsburgov skaut Benjamin Hoppenz je za Calciomercato još prošle zime potvrdio da je Milan zainteresiran, ali da bi ga doveo ovog ljeta. Tako nam slijedi prava borba talijanskih velikana za Brekala. Atalanta mu trenutno nudi puno više u pogledu Europe i borbe za vrh talijanske lige, ali Milan je ipak velikan bogate povijesti koji bi se baš s Brekalom mogao vratiti na vrh. Slijedi zanimljivo ljeto...