28 IMENA

Širi popis rukometašica za predstojeće EP

28.09.2010 u 13:27

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga objavio je širi popis od 28 igračica na koje računa za nastup na Europskom prvenstvu, koje se od 7. do 19. prosinca održava u Danskoj i Norveškoj

Na završnim pripremama, koje počinju 21. studenoga, sudjelovat će 19 igračica, priopćio je Hrvatski rukometni savez.

'Na popisu je pet vratarki, jer je to jedan od najosljetljivijih dijelova ekipe i poslije nema dodavanja imena u slučaju ozljeda. U vanjskoj liniji ima nešto mlađih djevojaka, poput Žane Čović, Ane Maruščec i Katarine Ježić, koje su svakako perspektiva, a sve ostalo je očekivano i standardno. Ivane Lovrić nema jer nije uspjela naći klub na vrijeme, no to ne znači da je otpisana za neke buduće akcije. Priželjkujem da sve djevojke s popisa u sljedećih šest tjedana podignu razinu forme, tako da mogu imati 19 kvalitetnih igračica za završne pripreme, a nadam se i da će nas zaobići ozljede. Pratit ću sve djevojke s popisa, neke uživo, neke putem DVD-a, te oko 10. studenoga objaviti popis za završne pripreme koje počinju 21. studenoga', rekao je izbornik Vladimir Canjuga.

'Na EP idemo pokušati napraviti što bolji rezultat. Imamo tešku skupinu, a prioritet je ponoviti plasman sa zadnjeg EP-a, a to je 6. mjesto. Sve ispod 7. mjesta ću smatrati neuspjehom, a sve iznad toga bit će veliki uspjeh, jer Hrvatska nikad nije bila u polufinalu. Ne treba smetnuti s uma niti da dobar plasman jamči status nositelja u kvalifikacijama za SP, a rekao sam da više ne želimo propustiti niti jedno veliko natjecanje', istaknuo je izbornik ženske rukometne reprezentacije.

Hrvatska je u skupini B sa Crnom Gorom, Rusijom i Islandom, a prve tri reprezentacije idu u drugi krug u kojem se križaju sa skupinom A u kojoj su Španjolska, Danska, Rumunjska i Srbija.
Širi popis rukometašica za predstojeće EP:

VRATARKE - Ivana Jelčić (PODRAVKA), Jelena Grubišić (KRIM MERCATOR), Marta Žderić (PODRAVKA), Sanela Knezović (BUDUĆNOST), Katarina Bralo (NIMES)
KRILA - Nikica Pušić (PODRAVKA), Maja Zebić (PODRAVKA), Ivana Milić (LOKOMOTIVA), Anita Gaće (PODRAVKA), Dijana Golubić (ESBJERG), Aneta Peraica (LOKOMOTIVA), Ivana Vuković (ZAMET)
PIVOTKINJE - Martina Pavić (ZAJEČAR), Andrea Šerić (LOKOMOTIVA), Vesna Milanović-Litre (PODRAVKA), Katarina Ježić (ZAMET),
VANJSKI - Miranda Tatari (PODRAVKA), Kristina Franić (METZ), Andrea Penezić (KRIM MERCATOR), Maida Arslanagić (KIF VEJEN), Marta Tomac (AARHUS), Dina Havić (ARENA), Maja Koznjak (PODRAVKA), Lidija Horvat (METZ), Ivana Petković (PODRAVKA), Ana Marušćec (ZAMET), Žana Čović (DALMATINKA), Nina Jukopila (TREŠNJEVKA).