HOĆE JOŠ DVA NASLOVA

Sir Alex razmišlja o mirovini, Mourinho nasljednik

10.04.2009 u 19:18

Bionic
Reading

Sir Alex Ferguson razmišlja o osvajanju Ligu prvaka još dvaput, ove i sljedeće sezone, a potom i o okončaju trenerske karijere. Usput bi mogao pobjedama u Premier ligi od svoje momčadi napraviti najuspješniju momčad u Engleskoj i skinuti Liverpool s trona

'Volio bih da je klub osvojio više europskih naslova i mislim da sam to nekoliko puta jasno dao do znanja svih ovih godina. Mislim da nismo osvojili onoliko koliko je trebalo. Bilo je godina kada nismo imali sreće, godina kada smo razočarali, a bilo je i godina kada smo jednostavno ispuštali utakmice. To je nogomet. Ako osvojimo još par trofeja, onda definitivno idem u penziju', rekao je Ferguson, čiji je sin Darre nedavno rekao da se 'tata povlači 2010. godine'.

Momčad koja mu trenutačno stoji na putu jest Porto, protiv kojeg će njegovi igrači morati pokazati puno više. Naime, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici u Manchesteru bilo je 2:2.

Ferguson je rekao i koga bi želio vidjeti kao svog nasljednika - Josea Mourinha, trenera kojeg jako poštuje.

'Sviđa mi se Mourinho. On je dobar čovjek i netko s kim imam dobar odnos. Međutim, ljudi zaboravljaju koliko se brzo mijenja ova igra. Posao nogometnog trenera je jako osjetljiv. Jednog dana si na vrhu, a nakon dva poraza si najgori', rekao je Ferguson.