SVI SE CRVENE

Sinoć se u kvalifikacijama Lige prvaka dogodila velika sramota: Bilo je to zaista tužno čuti; Uefa pokrenula istragu

Bionic
Reading

Ukrajinski veleposlanik u Turskoj Vasil Bodnar osudio je u četvrtak parole koje su turski navijači skandirali u korist šefa ruske države Vladimira Putina tijekom utakmice pretkola Lige prvaka između Fenerbahčea i Dinamo Kijeva u srijedu navečer u Istanbulu

'Nogomet je poštena igra. Dinamo Kijev je sinoć bio jači. Jako je tužno čuti od navijača Fenerbahçea riječi podrške ubojici i agresoru koji bombardira našu zemlju', reagirao je na turskom Vasil Bodnar na Twitteru.

'Zahvalan sam prijateljskom turskom narodu na podršci Ukrajini i njihovim komentarima o neprimjerenim postupcima navijača', dodao je.

Dinamo Kijev je u susretu 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka pobijedio u produžetku Fenerbahče s 2:1 i tako prošao u sljedeći krug.

Prema pisanju turskih medija, atmosfera je postala napeta nakon prvog pogotka na utakmici koji je postigao ukrajinski igrač Vitalij Bujalski u 57. minuti.

'Bujalski je pokazao svoje veselje na provokativan način. Bio je izviždan i dobio je žuti karton', napisale su turske novine Sozcu.

Potom su navijači Fenerbahčea počeli skandirati ime šefa ruske države, sudeći po video snimkama koje su podijelili društveni mediji.

Prema pisanju turskih medija, trener kijevskog Dinama Mircea Lucescu odbio je doći na press konferenciju zakazanu nakon utakmice.

'Sve je išlo po našim planovima i pobijedili smo. Ali nismo vodili računa o navijačima. Nisam očekivao takve slogane. Šteta', reagirao je u televizijskom intervjuu Lucescu.

Ponašanje navijača Fenerbahçea izazvalo je buru i na turskim društvenim mrežama gdje su ih mnogi korisnici interneta nazvali 'sramotom za Tursku'.

'Sramio sam se ovih navijača Fenerbahčea. Sram ih bilo. Dinamo je želio ovu pobjedu posvetiti svojim vojnicima koji štite svoju zemlju. Čestitam im', napisao je novinar Cengiz Candar na Twitteru.

Inače, Europski nogometni savez (UEFA) objavio je kako će pokrenuti disciplinsku istragu protiv Fenerbahcea nakon što je skupina njegovih navijača skandirala ime ruskog predsjednika Putina tijekom uzvratnog dvoboja 2. pretkola Lige prvaka protiv Dinama iz Kijeva.